Mii de credincioși au fost prezenți la ceremonia de preluare a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Ultima actualizare: 27-07-2020 14:16

Ceremonia prin care părintele Calinic a preluat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a ținut în prezența a mii de credincioși și zeci de preoți și măicuțe de prin toată țara.

Au lipsit, în schimb, măștile de protecție și distanțarea. Inclusiv Înalt Prea Sfințitul s-a plimbat printre participanți și chiar a stat în preajma copiilor. Predecesorul său, părintele Pimen, a murit în urmă cu două luni în urma infectării cu SARS-COV2.

Cei care s-au înghesuit să primească binecuvântarea de la noul arhiepiscop nu au purtat masca. Peste 3000 de credincioşi din toată zona Moldovei au stat umăr la umăr în timpul liturghiei, deşi în urmă cu 2 luni de zile, fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţitul Pimen, a murit tocmai din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost cel care i-a înmânat părintelui Calinic însemnele slujirii arhiepiscipale.

În discursul său, Înalt Prea Sfinţitul Calinic a citit o pildă, ce îi avea în prim plan pe preoţii care nu au grijă de enoriaşi. "Exista şi păstori nebuni, care nu umblă după oaia cea pierdută, nu o caută pe cea rătăcită, nu o vindecă pe cea rănită. Ci o mănâncă pe cea grasă", le-a spus înaltul prelat, mirenilor adunaţi în curtea bisericii Sf Ioan cel Nou din Suceava.

IPS Calinic Botoșăneanul: "Vă asigur că veţi găsi în persoana mea un episcip cu care veţi putea lucra eficient în voia Domnului, respectând, repet, întru totul, canoanele sfinţilor părinţi, legiuirile bisericii şi hotărârile sfântului sinod".

Înalt Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul are 63 de ani şi a deţinut, de-a lungul anilor, mai multe funcţii în cadru Bisericii Ortodoxe Române.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO