Mesajele transmise de Iohannis, Ciolos si Principele Nicolae dupa anuntul legat de starea de sanatate a Regelui Mihai

Ultima actualizare: 06-03-2016 06:53

Regele Mihai ar fi internat intr-un spital din Londra, potrivit unor surse apropiate Casei Regale. Dupa interventia chirurgicala, Majestatea Sa, care sufera de o forma severa de cancer, va trebui sa petreaca acolo o perioada de refacere.

In tara au aparut reactii din partea apropiatilor.

Joi dimineata, Principele Nicolae, caruia anul trecut Casa Regala i-a retras titlul dinastic, a scris un mesaj despre bunicul sau, Regele Mihai: "Azi, ma gandesc doar la familia mea si la bunicul meu, ci si sa ne rugam impreauna ca Regele nostru va fi sanatos si sa fie alaturi de noi, acasa, cat mai curand."

La randul sau, Klaus Iohannis, a reactionat pe pagina sa de socializare: "Îmi doresc ca Regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile şi îmi exprim nădejdea că Familia Regală va rămâne şi pe viitor acelaşi reper deosebit de speranţă şi solidaritate".

Si premierul Dacian Ciolos si-a exprimat ingrijorarea: ''Îi doresc să îi dea Dumnezeu putere, energie şi să-l sprijine cu iubire, aşa cum Majestatea Sa a dăruit iubire, speranţă şi a sprijinit poporul său de-a lungul deceniilor''.

Desi regimul condus de Ion Iliescu in anii '90 s-a opus de mai multe ori ca Regele Mihai sa intre in tara, si chiar l-a intors din drum de pe aeroport,  fostul sef al statului a scris acum pe blogul personal:

''Prezenţa sa în spaţiul public românesc a fost un exemplu de echilibru, şi a contribuit la crearea unui climat de normalitate. Sper să revină cât mai repede cu putinţă la proiectele sale''.

Iar Patriarhul Daniel ii indeamna pe credinciosi sa se roage pentru Majestatea Sa Regele Mihai: "Indemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoșirea sa".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO