Canicula persista in urmatoarele 2 zile. ANM a prelungit codul portocaliu si cel galben in jumatate de tara

×
Codul embed a fost copiat

ANM a prelungit miercuri codul portocaliu si cel galben pentru mai multe judete din sudul, centrul si vestul tarii, unde valul de caldura va persista in urmatoarele 2 zile, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Potrivit meteorologilor, joi, 13 august, in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, Oltenia si jumatatea vestica a Munteniei valul de caldura va persista, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cum va fi vremea miercuri in toata tara

Citește și
canicula
Vreme exagerat de calda, luni, in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi de pana la 37 de grade. Prognoza meteo
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Miercuri se anunta o zi fierbinte in toata tara. La amiaza canicula se instaleaza aproape peste tot si disconfortul termic va fi accentuat.

In regiunile centrale, in est, in sud-est si la munte, norii se aduna trecator si nu este exclus sa aduca o ploaie rapida, de vara.

In rest atmosfera se mentine insorita toata ziua, iar sansele de ploaie sunt egale cu zero. Vantul va avea unele porniri in regiunile sud-estice, iar maximele termice se vor situa intre 29 de grade pe litoral si 38 de grade in Campia de Vest.

In Dobrogea si Baragan se anunta unele innorari, dar ploile vor aparea cu totul izolat. Vantul va continua sa sufle mai tare, iar maximele vor urca pana la 36 de grade in zona Calarasi.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim mult soare si caldura in exces. Termometrele vor indica 35...36 de grade, si nu uitati ca aceste valori sunt masurate la umbra. Nu este exclus sa cada o ploaie, rapida de vara, indeosebi la apropierea serii.

Caldura mare se anunta si in jumatatea nordica a Moldovei. Se vor atinge chiar si 36...37 de grade si stresul termic va fi extrem. Vor fi conditii pentru doua-trei averse, insotite de fulgere, dar in ansamblu vom avea timp frumos.

In nordul Transilvaniei si in Maramures arsita revine dupa pranz. Maximele vor ajunge la 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic, de 80 de unitati. Nu sunt semne de ploaie, iar vantul abia va adia.

In vestul tarii caldura va fi greu de suportat. La amiaza se vor inregistra frecvent 37...38 de grade si aerul va deveni irespirabil. Norii nu prea se arata, iar sansele de ploaie sunt egale cu zero.

Si in centrul Romaniei vom avea temperaturi neobisnuit de mari. In depresiuni se vor inregistra 33 de grade, iar pe partea vestica vom avea canicula pe suprafete extinse. Norii se-aduna din cand in cand si ar putea lasa cateva averse, indeosebi in zonele montane.

In sud-vestul tarii soarele va straluci cu putere si va urca mercurul din termometre pana la 36...37 de grade, iar la amiaza senzatia de disconfort termic va fi foarte accentuata.

Aceeasi situatie si in tinuturile sudice: mult soare; cativa nori inofensivi si temperaturi foarte ridicate. Se vor inregistra 36...37 de grade si atmosfera va fi inabusitoare.

Canicula revine si in zona Capitalei. Astazi maxima ajunge la 37 de grade si indicele de confort termic va depasi pragul critic, de 80 de unitati. Ar putea sa apara ceva innorari, dar prognoza nu vorbeste deloc despre ploi. Joi dimineata termometrele vor indica 22 de grade.

La munte gasim vreme in general frumoasa. E drept ca norii se inmultesc din cand in cand, dar ploile vor aparea cu totul izolat. Vantul nu va exagera, iar maximele din statiuni se vor mentine la valori ridicate.

La malul marii perioadele cu soare domina ziua, dar catre seara apar ceva conditii de ploaie slaba. Pe plaja se vor inregistra pana la 31...32 de grade; apa marii va avea 25...26 de grade, iar vantul va continua sa prezinte intensificari.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Valul de caldura persista si in urmatorele zile, iar precipitatiile vor fi putine. Joi vor veni cateva averse, pe suprafete restranse in jumatatea estica a tarii. Vineri se anunta doua-trei ploi rapide, de vara, in regiunile montane si in estul tarii, iar sambata ar putea sa cada cativa stropi in sud, in est si la munte. Vremea ramane exagerat de calda. Vom avea canicula pe zone vaste: maximele vor ajunge la 38 de grade si disconfortul termic va fi accentuat.

In Bucuresti, joi si vineri maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade; atmosfera va fi insorita si vantul va sufla cel mult moderat. Si sambata va fi exagerat de cald. Termometrele vor indica 37 de grade, la umbra, si senzatia de disconfort termic va fi accentuata. Spre seara si dupa lasarea noptii, se-aduna norii si e posibil sa cada o ploaie rapida, de vara.

In zona montana, joi se anunta cateva averse, dar pe suprafete restranse, in zona Carpatilor Orientali. Vineri si sambata vor fi unele innorari trecatoare si nu este exclus apara doua-trei ploi zgomotoase, de vara. In regimul termic nu apar schimbari importante si vremea se mentine calda in toate masivele.

La malul marii va fi foarte cald si in urmatoarele zile. Temperaturile vor urca pana la 32...33 de grade si, chiar daca nu vorbim despre canicula, disconfortul termic va fi accentuat. Ploile nu mai au sanse sa apara; doar vantul va continua sa prezinte intensificari.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
ANM a extins codul portocaliu pana miercuri, in 6 judete. Maximele vor ajunge la 38 de grade
ANM a extins codul portocaliu pana miercuri, in 6 judete. Maximele vor ajunge la 38 de grade

ANM a prelungit, marti, cu 24 de ore, Codul portocaliu de canicula pentru judetele Arad, Bihor si Satu Mare, extinzand, in acelasi timp, atentionarea la alte sapte judete din partea de nord-vest, vest, sud si sud-vest.

Vreme exagerat de calda, luni, in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi de pana la 37 de grade. Prognoza meteo
Vreme exagerat de calda, luni, in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi de pana la 37 de grade. Prognoza meteo

Luni se anunta o zi fierbinte in cea mai mare parte a tarii. Canicula se extinde si va cuprinde indeosebi zonele de campie, pe unde si disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN SI PORTOCALIU in aceste zile, in Romania. Temperaturile maxime vor fi de 37 de grade, la umbra
COD GALBEN SI PORTOCALIU in aceste zile, in Romania. Temperaturile maxime vor fi de 37 de grade, la umbra

Aproape toata tara se afla de vineri sub cod galben, dupa ce un nou val de canicula cuprinde toata Romania. Sambata, unele judete vor intra sub cod portocaliu.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.