Mici cu E.coli, descoperiti intr-un supermarket din Caras Severin. Rezultatele s-au aflat dupa ce toata carnea a fost vanduta

Ultima actualizare: 14-08-2016 06:58

Inspectorii sanitar veterinari au facut o descoperire ingrijoratoare intr-un supermarket din Caras Severin. Un lot intreg de mici era infestat cu periculoasa bacterie E-coli.

Grav este ca in momentul cand probele de laborator au confirmat rezultatul, carnea fusese deja vanduta.

Bacteria E.coli a fost gasita intr-un lot de sase kilograme de carne de mici, din vita si oaie. Atunci cand s-a facut controlul la supermarket, inspectorii DSV au prelevat mai multe probe, pe care le-au trimis la laborator.

Rezultatele au venit insa dupa cateva zile, timp in care s-a vandut toata cantitatea de carne. Micii proveneau de la un producator din Ramnicu Valcea, iar DSV a anuntat ca se fac verificari si acolo, dar si la supermarket, pentru a vedea cui apartine vina.

Specialistii spun insa ca acest tip de carne nu se consuma crud, ci prajit, iar in urma prepararii termice, bacteria ecoli este neutralizata. Inspectorii DSV spun ca in ultimele doua saptamani nimeni nu s-a prezentat la spital cu simptomele provocate de aceasta bacterie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO