Hotii de bancomate care speculau o eroare din mai multe banci. Zeci de spargeri in Bucuresti, Ilfov, Prahova si Brasov

Ultima actualizare: 14-11-2015 00:30

O grupare din Bucuresti, specializata in furtul de bancomate, a fost anihilata de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale. 13 talhari au reusit din august si pana in prezent sa dea zeci de spargeri in Bucuresti, Ilfov, Prahova si Brasov.

Au reusit sa fure sume importante si pentru ca in anumite sucursale bancare bancomatele nu erau fixate in podea.

Patru indivizi au fost filmati in timp ce incercau sa fure bancomatul dintr-o filiala bancara aflata la intersectia dintre strazile Dealu Tugulea si Orsova. Unul dintre talhari este mascat. El este cel care sta de paza, langa o masina cu portbagajul deschis si isi grabeste partenerii. Ceilalti sparg geamul usii de acces in banca, insa nu reusesc sa desprinda bancomatul si dupa cateva secunde, pleaca.

Aceeasi hoti si-au incercat norocul si intr-o alta zi. Cei trei indivizi, inarmati cu rangi, parcheaza masina langa intrare. Si acum portbagajul este deschis. Unul dintre ei intra in sediul bancii cu un cablu metalic. Ancoreaza ATM-ul dupa care incearca sa il smulga tractandu-l cu masina. Dupa doua incercari esuate, indivizii renunta.

Alte 30 de lovituri insa le-au reusit. Nelutu Grigore, in varsta de 22 de ani, este suspectul principal si cel care ar fi condus gruparea.

Politistii spun ca indivizii dadeau spargerile noaptea. Erau mereu mascati si foloseau masini puternice. Prima spargere la sediul unei filiale bancare ar fi fost data in august, in sectorul 6 din Bucuresti. Pentru ei a fost un succes. Potrivit politistilor, bancomatul nu fusese incastrat in podea si a fost usor de smuls. Banca a fost atunci amendata.

Inspector Bogdan Ghebaur: "Cei 17 sunt acuzati de furt calificat, talharie, organizare de grup infractional, conducere fara permis si cu numere false. Prejudiciul este de 140.000 de euro."

Anchetatorii au pus sechestru pe mai multe masini de lux si au reusit sa recupereze o parte din bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO