Metoda de furat din banca gasita de un hot din Capitala. A scos zeci de mii de lei din conturile unor oameni ai strazii

Ultima actualizare: 21-05-2016 07:25

Fiti precauti, deoarece hotii sunt tot mai inventivi. A dovedit-o un individ de 46 de ani din Bucuresti care a reusit sa fure o suta de mii de lei din diverse bancomate instalate in Constanta, Cluj, Iasi si in Capitala.

Schema folosita de acest hot a presupus si racolarea unor oameni ai strazii, greu de identificat ulterior. Acestia primeau bani ca sa isi deschida un cont la o banca si sa primeasca un card. Cat de usor gasesti pe cineva care sa isi vanda identitatea pentru cativa banuti? Un experiment ProTV realizat cu camera ascunsa arata ca este extrem de simplu.

Cu noile carduri obtinute atat de usor, hotul trecea la urmatoarea etapa. Alimenta contul cu 3000 de lei. Apoi avea loc actiunea propriu zisa. Mergea la bancomat cu acele carduri. Politistii spun ca suspectul dadea comanda de retragere de bani din bancomat insa anula comanda in ultimul moment. Urma o procedura prin care reusea sa ia banii ceruti dar suma din cont ramanea intacta. Asa a reusit sa faca mai multe extrageri fara ca miile de lei de pe card sa scada.

Aurel Calin, comisar șef Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR: “Au sustras sume de 2.000, 4.000, 6.000 de lei succesiv, dupa care, sistemul la un moment dat se bloca. In cazul in care nu reusea din prima si cumva sistemul inregistra suma ca si retrasa, mergea si depunea din nou bani in cont si incerca iar"

Suspectul a fost arestat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO