Orban, după incendiul de la Piatra Neamț: „Le promit românilor că vinovații vor fi identificați”

Ultima actualizare: 15-11-2020 12:33
Orban
Inquam/ Ovidiu Dumitru Matiu

Premierul Ludovic Orban a transmis condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în incendiu de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

„Traversăm o nouă tragedie care îndoliază întreaga Românie. Aș dori, în primul rând, să exprim condoleanțe familiilor îndoliate. De asemenea, sunt cu sufletul alături de cei răniţi şi ȋmi doresc să se ȋnsănătoşească cât mai repede, iar pentru medicul erou, care a dat dovadă de un curaj şi spirit de sacrificiu inegalabil, am un profund respect şi m-am asigurat că va primi cel mai bun tratament posibil pentru afecţiunile sale.
Garantez familiilor victimelor ȋntreg sprijinul Guvernului”
, a transmis premierul.

Acesta a mai adăugat că celula de criză constituită la nivelul MAI a lucrat continuu „pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru victime”.

„Ministrul Sănătății a ajuns la Neamţ, la locul incidentului, în aproximativ două ore de la producerea tragediei pentru a evalua situația la fața locului. În timp ce vă scriu aceste rânduri, se efectuează o investigație, pentru a afla cauzele incendiului. Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate”, a mai scris Orban pe Facebook.

Ludovic Orban a mai precizat că Forțele Aeriene Române au fost mobilizate pentru a-l aduce la București pe medicul erou, Cătălin Denciu.

„Tot au ajutorul MAPN, medicul erou a fost trimis cu aeronava militară, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, unde este aşteptat să aterizeze la 12.10, pentru a beneficia de cele mai bune ȋngrijiri la centrul cu unele dintre cele mai ȋnalte standarde la nivel european ȋn tratarea arşilor.  Aș vrea să mă opresc aici. Pentru că acum suntem în doliu și nu este timpul pentru acuzaţii politice”, a mai precizat prim-ministrul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO