Medicii supravietuitori din Apuseni, premiati la "Gala Valorilor". Doctorul Calu: "Am pus pe telefon o baterie suplimentara"

Ultima actualizare: 08-03-2014 07:05
Medicul Valentin Calu, ranit in accidentul din Apuseni, multumeste pentru acordarea Premiului pentru transformarea profesiei intr-o religie, la

Medicul Valentin Calu si-a instalat pe telefon, dupa accidentul din Apuseni, aplicatia pentru localizare GPS si si-a cumparat o baterie suplimentara, iar doctorul Catalin Pivniceru va face acelasi lucru, dupa ce isi va recupera telefonul de la procurori.

Medicii Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Radu Zamfir au fost premiati, marti, la Gala MEDIAFAX, in numele tuturor doctorilor care participa la activitatile de transplant si care pleaca in misiuni pe orice vreme si la orice ora.

Valentin Calu a spus ca, dupa accidentul aviatic din Apuseni, cand era inca in spital, si-a instalat pe telefon aplicatia pentru localizare GPS, dar si o baterie suplimentara.

Acelasi lucru va face si medicul Catalin Pivniceru, dar dupa ce isi va recupera telefonul care i-a fost luat de catre procurori pentru cercetari dupa accident.

Intrebati daca vor purta si vestimentatie mai groasa sau costume speciale cand pleaca in misiuni medicale aviatice, medicii au zambit si au raspuns: "Cu certitudine vom avea mai multe in trusa".

De asemenea, medicii sunt decisi sa fie mai atenti la starea avioanelor cu care zboara.

Medicul Radu Zamfir nu a mentionat in schimb vreo schimbare in pregatirea pentru o misiune de prelevare de organe.

Dr. Valentin Calu, alaturi de dr. Radu Zamfir

"Voi pleca in misiune ori de cate ori va fi nevoie. Este meseria mea si nu voi ezita sa o fac cum se cuvine. Nu stiu daca puteam lua in avion, preventiv ceva care sa ne ajute pe noi, daca suntem raniti", a spus Radu Zamfir.

Medicii Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Radu Zamfir au fost implicati, in 20 ianuarie, intr-un accident aviatic in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

Ei au fost gasiti dupa aproximativ cinci ore, de trei localnici, dupa cautari la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Echipa medicala din avion, din care mai facea parte si medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, si studenta Aurelia Ion, care si-a pierdut viata in accident, mergea de la Bucuresti la Oradea, pentru prelevarea ficatului unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO