Un doctor condamnat pentru luare de mită nu s-a vindecat. Arestat pentru aceeași faptă

Ultima actualizare: 06-03-2019 20:08

Cinci medici de la Spitalul Județean din Neamț au fost reținuți în urma unor percheziții făcute în unitatea sanitară. Cu toţii sunt acuzați de luare de mită, în formă continuată.

Ofiţerii anticorupţie spun că aceştia au cerut bani de la rudele unor pacienţi pentru a-şi face meseria.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ aproape o zi întreagă.

Potrivit unui comunicat DGA, din spital au fost ridicate documente şi importante sume de bani, care ar proba activitatea infracţională a suspecţilor.

Şapte doctori au fost duşi apoi la audieri: şase de la secţia de Ortopedie şi unul din Ambulatoriul spitalului.

Instanţa a decis miercuri seară arestarea a patru dintre ei şi cercetarea sub control judiciar a celui de-al cincilea. Printre arestaţi se afla şi un doctor deja condamnat pentru luare de mită.

Acesta a primit în 2016 la doi ani şi două luni de închisoare, cu suspendare, pentru că a pretins bani de la pacienți. Tot atunci i s-a interzis exercitarea profesiei timp de un an.

După expirarea perioadei de suspendare, doctorul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, tot la secția de ortopedie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO