Medici din Dej acuzati ca au lasat un pacient sa astepte pe hol ore in sir. Momentele dificile prin care a trecut familia


Ultimul update: Miercuri 14 Ianuarie 2015 07:11
Data publicarii: Duminica 11 Ianuarie 2015 18:24
Categorie: Stiri actuale
urgente Dej

Scandal la Spitalul din Dej, unde rudele unui pacient de 64 de ani acuza personalul medical ca bolnavul ar fi asteptat ore in sir ca sa fie consultat, desi se simtea rau si fusese adus cu ambulanta.

Familia a trecut prin momente de groaza, pentru ca omul este cardiac si, in timp ce se afla pe holul spitalului, i s-a facut din nou rau.

Conducerea unitatii a refuzat sa comenteze incidentul.

Barbatul de 64 de ani sufera de multiple afectiuni cardiace si pulmonare. Sambata dupa amiaza nu mai putea respira, iar copiii lui au sunat la 112. O ambulanta l-a luat si l-a dus la spital. Aici, insa, sustin rudele, pacientul a fost lasat sa astepte peste 3 ore pana cand medicii s-au ocupat de el.

Ioan Alexandru Pacuraru, fiul barbatului: "La ora 4 fara un sfert am facut apelul la ambulanta, la ora 4 a venit ambulanta si l-a luat si de la ora 4 si pana la ora 7 l-a tinut pe banca. N-am primit nicio explicatie. Au spus ca inauntru a fost plin, ca s-a schimbat tura si n-a avut cum sa-l ia".

Medicii de garda spun, insa, ca aveau inaintea barbatului alti pacienti cu un grad de risc mai ridicat, asa ca au aplicat protocolul in asemenea situatii.

Ioan Alexandru Pacuraru, fiul barbatului: "Si chiar si asa, vi se pare normal ca un pacient sa astepte trei ore pe banca pana sa fie bagat in seama? Putea sa moara acolo, ca nu avea nimeni treaba. Si nu e pentru prima data cand se intampla asta. Atat eu, cat si tatal meu, am mai fost tinuti sa asteptam aici ore intregi pana cand am fost primiti. Pai ce urgenta e asta?"

In cele din urma, barbatul a fost consultat si internat. Conducerea unitatii medicale din Dej spune ca va deschide o ancheta pentru a stabili de ce a fost nevoie ca pacientul sa astepte atat de mult.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO