Medic din Suceava, despre coronavirus: ”E Satana, e ceva de pe altă lume. Stați acasă, nu e o glumă”

Dată publicare: 24-03-2020 10:40
Dată actualizare: 25-03-2020 08:51


Simona Semen

Sora unei doctorițe din Suceava a postat un mesaj disperat pe Facebook, în care vorbește despre ”situația este strigătoare la cer” din spitalul în care peste 70 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Femeia spune că sora sa, cadru medical în Suceava, se luptă cu infectările provocate de Covid-19 ”fără niciun fel de echipament de protecție”.

În opinia acestei doctorițe, care este medic oncolog, noul coronavirus este ”Satana, ceva de pe altă lume”.

Mesajul complet, distribuit pe Facebook de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu:

”Când Corona devine atât de reală încât te sufocă și te doare literal fiecare bucățică de corp de teama celui iubit ție. Situația din Suceava este strigătoare la cer. 70 de cadre medicale infectate. Medici expuși fără niciun fel de echipament de protecție virusului ucigător care este, descris simplu, de sora mea, MEDIC ONCOLOG, ”Satana, e ceva de pe altă lume”.

Îmi tremură fiecare cm de corp și îmi doresc ca și ultimul idiot care încă mai are senzația că asta e doar o răceală, să înțeleagă că e un virus teribil și că oamenii ca SORA MEA au ales meseria asta să renunțe la intimitate, la viață personală, la timp liber, la nopți, la vacanțe, dar nu LA VIAȚĂ!!!!!

STAȚI ACASĂ!!!!! ÎNTELEGEȚI NU ESTE O GLUMĂ!

Orice medic din țara asta care va muri, va muri din cauza egoismului și prostiei absolute care definește poporul ăsta care numai de bici învață. În vremuri de război nu ne batem joc de singurii care luptă. Îi protejăm. Oricum, Oricât. Cu orice preț.
Când sora ta, pe care ai purtat-o în brațe de la 1 săptămână îți spune, ”oricum sunt infectată, nu știu ce va fi” ai vrea să ai puterea sa proiectezi durerea asta în sufletele tuturor celor care se plimbă sfidător și se uită în scârbă la tine cel care porți mănuși la cumpărături sau le spui tuturor să stea DRACU ACASĂ!!!!! NU vă bateți joc de cei care nu pot alege!”

Suceava, "punct fierbinte" pe harta infecţiilor cu coronavirus

 

La aproape o lună de la izbucnirea acestei crize sanitare care a dat planeta peste cap, se înrăutățesc lucrurile și în România. Numărăm deja 8 decese provocate de COVID-19.

Pentru că lucrurile se schimbă în rău cu o viteză uimitoare, autoritățile au anunțat noi măsuri fără precedent, ca să oprească răspândirea bolii. Timp de două săptămâni, în spitale au fost suspendate internările și intervențiile chirugicale care nu sunt o urgență.

Spitalul de Urgență din Suceava a fost închis temporar, după ce 52 dintre cadrele medicale care lucrează acolo au fost confirmate cu COVID-19. Sunt doctori și asistenți din secțiile de boli Infecțioase, pneumologie, ortopedie și urgențe.

Unitatea medicală urmează să fie dezinfectată și ulterior folosită doar pentru tratarea cazurilor de coronavirus. Cei internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zona.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO