Masinile electrice, viitorul industriei auto. Cati km ar putea merge cu o singura incarcare noul autoturism de la Volkswagen

Dată publicare: 26-09-2016 08:43
Dată actualizare: 29-09-2016 07:21


Viitorul industriei auto sunt masinile electrice. O spun reprezentantii unui targ de specialitate, care isi va deschide portile la Paris.

Cei mai mari producatori din lume isi vor prezenta noile modele, iar piesele de rezistenta par a fi autoturismele electrice care depasesc 400 de kilometri cu o singura incarcare.

Deocamdata, piata masinilor electrice nu este extrem de exploatata de marii producatori de autoturisme. Dar, odata cu noile norme in privinta emisiilor de gaze, care vor intra in vigoare in 2021, interesul ar putea creste considerabil.

Pana in 2021, Honda si Toyota nu vor mai avea optiunea diesel, asa ca masinile vor fi toate electrice sau hibride. Asadar, aceasta este una dintre strategiile de dezvoltare.

La targul auto de la Paris, care se deschide pe 1 octombrie, vor fi prezentate cele mai noi produse din domeniu.

Specialistii spun ca toti ochii se vor indrepta catre Volkswagen, care va veni cu un alt concept de masina electrica. Exista informatii ca autoturismul ar putea merge intre 400 si 600 de kilometri cu o singura incarcare.

Ne asteptam ca Mercedes sa aiba un concept de SUV electric, combinand doua dintre trendurile industriei. La fel si Audi, care are deja un vehicul electric ce va fi lansat in urmatorii ani.

Tot in cadrul evenimentului, Fellow General Motors va aduce in fata publicului un autoturism electric, primul de pe piata europeana al companiei.

In timp ce scena de la Paris va apartine vehiculelor electrice, masinile care se conduc singure nu par a fi de interes pentru europeni.

Specialist auto: "Cred ca au realizat ca, daca fiecare vehicul va fi autonom, nu ar mai putea sa se diferentieze unele de celelelate. Le-ar ingreuna viata companiilor. Acum nu mai exista nicio indoiala ca se diferentiaza prin design si prin calitatea produsului. "


VIDEO PROTVPLUS.RO