Masina "ca a lui Obama", aur si haine de firma. Tiganii au petrecut la Timisoara, dar fara manele


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:48
Data publicarii: Vineri 06 Aprilie 2012 20:45
Categorie: Stiri actuale

"Sarbatoarea rromilor de pretutindeni" a inceput cu doua zile mai devreme la Timisoara, unde sute de tigani au marsaluit prin oras, dupa care au petrecut la gratare cu mititei si au cantat doar imnuri crestinesti.

Regele Cioaba si-a trimis fiul si nora in delegatie, iar acestia au poposit pe malul Begai, intr-o mandrete de masina alba, ca a lui Obama.

Putini obositi de drumul de la Sibiu pana in Timisoara, Cioaba-fiul si nevasta lui si-au tras sufletul.

Vila in care s-a organizat paranghelia era invaluita in fumul gratarelor din curte, pe care se perpeleau fripturi si mici.

Pentru cei 400 de invitati, s-au tocmit trei formatii, dar de data aceasta lautarii au cantat numai cantece crestinesti si nimeni n-a dansat pe mese. Toti tiganii de aici s-au pocait si nu mai vor sa stie de cele lumesti. Cu toate acestea, poarta cu fala haine de firma si podoabe de aur.

Inainte de a se aseza la masa, tiganii si-au facut incalzirea cu un mars pe strada principala din cartier, ca un antrenament pentru duminica: pe 8 aprilie va fi ziua lor.

In acelasi ton, seara n-o sa se incheie cu bal mare, si nici in clinchet de pahare, ci tot cu diverse cantari, la Biserica penticostala.

Tags: tigani, sarbatori,

VIDEO PROTVPLUS.RO