Mărturiile cutremurătoare ale unei fete care a fost racolată de pretinsul ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan

×
Codul embed a fost copiat

Bărbatul din Iași, implicat în scandalul traficului de minori, a fost reținut, noaptea trecută, de procurori.

Individul, care se prezentă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului, ar fi coordonat organizații neguvernamentale prin intermediul cărora ar fi fost racolate și exploatate sexual mai multe minore, spun anchetatorii. Până acum, au fost identificate cinci victime iar mărturiile lor sunt șocante.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Pe internet, individul se prezintă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Iersusalimului. În locuința lui din Miroslava - Iași, pe care este desenată o cruce malteză, procurorii DIICOT au făcut, miercuri, percheziții în căutarea de probe.

Ei îl acuză pe Morel Bolea de trafic cu minori. Bărbatul ar fi racolat tinere care veneau în organizațiile pe care acesta le-ar fi controlat, prin două metode.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Fie li se promitea că vor fi implicate în proiecte civice ale unei asociații de apărare a drepturilor omului, care ar fi primit finanțare în trecut și de la Primăria Iași, ori li se vindea un viitor în modă prin intermediul unei organizații culturale care spun procurorii funcționa și ca agenție de modele.

Mărturiile cutremurătoare ale uneia dintre victime

Una dintre victime a povestit că fost racolată pe când avea 15 ani.

Victima: „M-a racolat și pe mine, și pe amica mea cea mai bună. Totul a început foarte treptat, strategic, el este extraordinar în a îmbârliga fetele cu cuvintele alese foarte bine, m-a umplut de complimente, de pozitivitate, că o să fii manechin, că mulțumită mie am să te ajut să ajungi super. Mă mângâia pe braţe, pe picioare, pe fund, mă îmbrățișa. ‘Ai să vezi ce viitor luminos ai să ai.’”

A urmat însă un coşmar pe parcursul unui an. Copila nu i s-a putut împotrivi bărbatului.

Victima: “Am făcut sex pentru prima dată în viața mea cu el, cu ochii închiși, nu puteam să mă uit nici la el, nici la nimeni, a fost un act, a fost groaznic, m-a făcut la psihic, nu mai știam cine eram eu”.

Adolescenta a reuşit să scape, după un an, dar a ajuns în pragul sinuciderii, ca urmare a socului trăit.

Victima: “Nu mai eram eu, nu mai dormeam. Nu cred că a fost o zi de la 16 la 19 ani în care eu nu mai voaim să trăiesc. Nu voiam să mă mai uit la mine ca femeie, nu știam ce era ok și ce nu era.”

Mama unei alte adolescente a simţit cum îşi pierdea fiica intrată în acelaşi mediu, zi de zi.

Mama fetei: “Când a ajuns în clasa a 9-a nu mai venea acasă decât seara târziu. Noi aveam discuții și probleme mari în fiecare zi, soțul meu îi spunea, chiar l-a făcut și Guru, și ea a spus cum să îi spui așa domnului președinte. Noi atunci ne-am zbuciumat, am fost și la crimă organizată, am făcut cerere”.

Miercuri, în urma percheziţiilor, procurorii DIICOT au ridicat echivalentul a peste 60 de mii de euro şi alte probe materiale.
Morel Bolea își susține nevinovăția.

„Reporter: Sunteți acuzat de trafic de minori și racolare de persoane.
Morel Bolea: Întâi să aflu despre ce e vorba.
Reporter: E adevărat?
Morel Bolea: Bineînţeles că nu e adevărat.
Reporter: Cu ce se ocupă firma dumneavoastră de modeling, exact, în spatele ei se ce întâmplă?
Morel Bolea: Modeling, nu a fost și nu e niciodată altceva.
Reporter: Au fost vreodată minore aici, al dumneavoastră acasă?
Morel Bolea: Nu.”

DIICOT a transmis că până acum a identificat cel puțin 5 victime, în dosarul care îl vizează pe Morel Bolea.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Percheziţii în Iași la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling
Percheziţii în Iași la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling, victimele fiind exploatate sexual prin constrângere şi abuz emoţional.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).