Mărturia unei tinere care a zburat în acelaşi avion cu Radu Mazăre. "Nu a fost scandal"

21-05-2019 07:51

Fuga lui Radu Mazăre de justiție a luat sfârșit. Fostul primar al Constanței a ajuns aseară pe aeroportul Otopeni, cu o cursă Tarom de la Paris, iar apoi a fost transferat direct în penitenciarul Rahova.

Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare dar problemele lui nu se opresc aici. Mai are o condamnare, cu apel, şi este cercetat şi în alte câteva dosare de corupţie.

Aeronava Tarom care l-a adus înapoi în România pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a aterizat aici la Otopeni la ora 20:34 de minute, cu o întârziere de aproximativ 25 de minute faţă de ora programată, din cauza vremii nefavorabile. Radu Mazăre nu a ieşit pe fluxul normal de pasageri ci după ce i s-au întocmit formalităţile de intrare în ţară, aici în aeroport, el a fost preluat de o dubă a penitenciarului.

 

Mărturia unei tinere care a zburat în acelaşi avion cu Radu Mazăre

 

Fostul edil al Constanței a fost escortat de poliţie pe toată durata cursei.

Reporter: "Ce făcea?"
Tânără: "Nimic, stătea, ce poa' să facă?"
Reporter: "Mai în faţa avionului?"
Tânără: "Nu., în spate. N-are voie să facă nimic. Era ok, şi nu a fost niciun scandal în Paris. S-a comportat normal."

De la aeroport, Radu Mazăre a fost predat reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. El a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 zile în carantină. După această perioadă, cel mai probabil va fi mutat în penitenciarul din Tulcea sau în cel din Slobozia.

 

Cât va sta la închisoare Radu Mazăre

 

Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru că a retrocedat ilegal mai multe terenuri de pe litoral.

Fostul edil al Constanței mai este judecat și în alte dosare de corupție. Într-unul dintre acestea a fost deja condamnat în primă instanță la 9 ani și 10 luni de închisoare.

Alexandru Mazăre, fost senator PSD și fratele fostului primar Radu Mazăre, susține că acestuia i s-a făcut o mare nedreptate.

Alexandru Mazăre: "Am văzut că foarte mulţi se bucură acum de situaţia în care se afla Radu. Mie, atitudinea asta a lor, lipsa oricărei culturi politice, oricărei analize critice a situaţiei de faţă, în România, niciun fel de aplecare spre drepturile şi libertăţile omului, îmi aduce aminte de comportamentul gărzilor roşii ale lui Mao din perioada marii revoluţii culturale. Eu am o singură mare rugăminte la Dumnezeu ca toţi aceşti oameni să aibă parte în viaţa lor de dreptatea pe care Radu Mazăre a avut-o în acest proces în urma căruia a primit condamnarea. Câtă dreptate a avut el aici când a fost judecat, atâta dreptate în momentele când o să aibă nevoie să aibă şi ei din partea lui Dumnezeu."

O altă părere au avut autorităţile din Madagascar.

Ministrul Justiției din Madagascar: "Radu Mazăre a încercat să scape de justiția din România și, la scurt timp după ce a fugit în insula africană Madgascar, a solicitat azil politic în această țară pe motivcă este persecutat la el acasă. Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați unde a fost înregistrată solictarea nu s-a pronunțat încă. În pofida solicitării sale însă, autoritățile din Madagascar au acceptat cererea de extrădare a lui Mazăre și chiar au derulat toate procedurile extrem de rapid."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO