Marie Jeanne Ion, despre Cristina Țopescu: Unii dintre cei care apar la TV au rănit-o în trecut

Ultima actualizare: 13-01-2020 12:05
Cristina Topescu
Facebook.com

Marie Jeanne Ion este una dintre persoanele care a cunoscut-o foarte bine pe Cristina Țopescu. Într-un mesaj postat pe Facebook, ea îi critică pe cei care - după moartea jurnalistei - ”se întrec în laude fiindcă așa dă bine la televizor”.

 

 

Marie Jeanne afirmă că unii dintre cei care vorbesc acum de bine despre Cristina Țopescu ”au rănit-o în trecut, gratuit”.

Mesajul complet al lui Marie Jeanne Ion:

Am crezut că anul asta va fi altfel decît anul trecut. Pe 12 ianuarie ar fi fost ziua lui tata... Și tot pe 12 ianuarie aflu vestea asta care a căzut ca un trăsnet. Cristina...

Nu am cuvinte, e un suflet de-o bunătate ireală, o ființă blînda și empatică așa cum nu întîlnești. Poate prea empatică, prea mult din ea lasă de fiecare dată în proiecte, în acțiuni, chiar și în simple conversații. Cristina era o idealistă, lupta mereu pentru ca nenorocită asta de lume în care trăim să fie mai bună, mai luminoasă. O deranja lipsa de maniere, nedreptatea și ura minciuna. Iubea animalele pentru că ele nu te rănesc niciodată fără motiv. Nu înțelegea de ce oamenii au două sau mai multe fețe, de ce nu răspund la telefon și nu sună înapoi, de ce se schimbă în relația cu cei din jur atunci cînd cred ei că “s-au ajuns”.

Disprețuia felul asta de oameni, pe unii îi compătimea...săracii... Avea tot timpul planuri de viitor, avea idei, nu putea sta locului. Și era mereu curioasă, lucru care a făcut-o să devină un jurnalist foarte bun, al naibii de bun! Eu nu știu pe nimeni să facă din interviu o artă, ea putea! Și o făcea cu ușurință cu care alții respiră. Da, au invidiat-o mulți pentru asta, pentru carisma ei, pentru ceea ce ea reușea să facă pur și simplu pentru că avea talent.

Unii dintre cei care în seara asta au găsit portiță să apară la tv pe un asemenea subiect sensibil au rănit-o în trecut. Gratuit. Se știu ei bine. Cameleonii se întrec acum în laude fiindcă așa dă bine la televizor. Cristina ar fi indignată... Lumea asta nu prea-i merită pe oamenii ca ea. Iar breasla asta se pare că nici nu-i întelege pe cei onești și autentici care, uite, sînt din ce în ce mai puțini... Cristina a plecat spre o altă dimensiune în care toate astea nici nu mai contează. E șocant, e incredibil, cu greu am priceput că-i adevărat. Nu, n-a fost un om trist și nici un om singur. A fost un om care a trăit frumos și care, cred eu, a dat prea mult...” - a spus Marie Jeanne Ion.

Cristina Țopescu a murit duminică seara, în locuința ei dintr-un complex din comuna ilfoveană Tunari. Ea avea 59 de ani.

Autoritățile au fost sesizate de către o vecină care a afirmat că nu a mai văzut-o de aproximativ 3 sătpămâni. 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO