Zi incarcata de revolta si durere la Pitesti, acolo unde Maria, de 1 an si 4 luni, care s-a stins in urma infectiei cu E-coli, a fost condusa pe ultimul drum.

Zeci de oameni au venit la ceremonie si le cer autoritatilor sa le ofere raspunsuri clare despre moartea celor trei fetite. Spun ca au o speranta si datorita vizitei premierului Ciolos si a ministrul Sanatatii la Spitalul de pediatrie din Pitesti, pe unde au trecut multi dintre copiii bolnavi.

Rudele copiilor care au pierit la spitalul Marie Curie sunt revoltate ca ancheta stagneaza. Bunica Ioanei, una dintre fetitele rapuse de infectia cu E-coli, se plange ca autoritatile au spus ca o parte din vina o au parintii celor mici.

ELENA GHITA. bunica unuia dintre copiii decedati: "Sunt niste nesimtiti... asta pot sa le spun. Cum sa spui ca acesti copii n-au fost ingrijiti sau ca n-am stiut sa facem o mancare, ca n-am fiert suficient, ca nu ne-am spalat pe maini. "

Ca si alti oameni care au copii mici in familie, femeia se teme ca boala poate recidiva, atata timp cand nimeni nu stie de unde a pornit.

Nimeni nu-si explica de ce in Arges au aparut atatea cazuri deodata, cu acelasi diagnostic: asa-numita boala a mainilor murdare. Ca si cum, brusc, in acest judet, oamenii n-ar mai fi respectat regulile elementare de igiena. In plus, familiile victimelor erau extrem de precaute, spun oamenii.

ELENA GHITA, bunica unuia dintre copiii decedati: "Am ajuns sa traim intr-o tara de cazuri. Cazul Colectiv, cazul bebelusilor, ne moare viitorul si ei nu vad".