Magistrații, revoltați: "Așa ceva nu se mai poate, e amnistie pe bucăţi"

Dată publicare: 22-02-2019 14:58
Dată actualizare: 22-02-2019 15:23


procurorul Viorel Teliceanu

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanța, care a anunțat suspendarea activității din cauza modificării legilor justiției susține că justiția este bulversată și că "așa ceva nu se mai poate".

Într-o declarație pentru Hotnews, el susține că aceste modificări au, în primul rând, un impact psihologic asupra magistraților, care sunt sub o permanentă presiune. "Nu mai este necesară amnistia dintr-odată, pentru că asta este amnistia, e amnistie pe bucăți", afirmă procurorul.

"Mesajul către ministrul Justiţiei este unul singur - nu se mai poate. Să se pună în aplicare de îndată recomandările MCV, care sunt obligatorii şi sunt de bun simţ. Nu cerem niciun favor, cerem să se pună în aplicare nişte principii stabilite de comisii de experţi internaţionali, obiectiv şi fără patimă politică. Dânsul este membru al Comisiei de la Veneţia. Păi tocmai dânsul nu respectă principiile statuate de Comisia de la Veneţia", a declarat Teliceanu.

Afirmațiiile sunt făcute în contextul în care protestele din justiţie se extind. Mai multe parchete au anunțat că îşi suspendă activitatea, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe
Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Hotnews


VIDEO PROTVPLUS.RO