Lumina Sfântă a umplut străzile și gospodăriile din toată țara. Cum s-a desfășurat Slujba Învierii în marile orașe

Dată publicare: 02-05-2021 18:18
Dată actualizare: 02-05-2021 20:05


 ''Veniti de luaţi lumina!'' a fost îndemnul care ne-a adus speranţa şi liniştea după un an de încercări pe care nu ni le-am fi imaginat. Sărbătoarea ne-a unit acum în acelaşi gând.

Curţile bisericilor din toată ţara, străzile şi casele ortodocşilor şi greco-catolicilor s-au umplut de lumină, iar oamenii prin simpla lor prezență la biserică au dovedit linişte, respect şi atenţie la reguli. Rugăciuni s-au îndreptat şi spre medicii, care au grijă de cei aflaţi în suferinţa.

Din bezna adâncă ce s-a lăsat peste dealul Patriarhiei din Bucureşti a apărut dintr-o dată lumină la miezul nopţii. Vestea Învierii Mântuitorului a luminat calea şi chipurile tuturor.

Credincioşii şi-au întins mâinile spre preoţii care, pentru a nu se crea înghesuială, s-au îndreptat înspre ei cu lumina de la Ierasulim.

Slujba Învierii s-a ţinut afară, căci au venit foarte mulţi credincioşi. În fața scenei s-au aşezat scaune la distanţă şi s-a creat un traseu delimitat de garduri de protecţie, cu sensuri de urcare şi coborâre.

Oamenii au fost dezinfectaţi la intrare pe mâini de către voluntari, iar apoi au primit sfintele paşti. Mulţi au aşteptat şi la poalele dealului Patriarhiei.

Gândurile şi rugăciunile majorității s-au îndreptat spre vindecarea întregii lumi.

La Timişoara, mii de oameni s-au strâns în fata Catedralei Mitropolitate şi au cântat la unison cu putere Hristos a înviat. Bucuria ca în sfârşit pot fi împreună la biserică de Înviere i-a emoţionat profund pe credincioşi.

Preoţii s-au rugat şi pentru cadrele medicale care sunt mereu lângă cei în suferinţa.

Momente impresionante s-au derulat şi la Braşov, în Piaţa Sfatului. Într-o ordine perfectă, pe locuri marcate dinainte, mii de credincioşi au participat la Înviere, în linişte şi comuniune sufletească.

Preoţii au mers la fiecare persoană pentru a da Lumină.

Dorinţa de a participa la slujba Învierii a fost la fel de mare şi la Cluj-Napoca. Pe o ploaie deasă, credincioşii s-au adunat în număr foarte mare în fata Catedralei.

Părinţi şi copii, bunici şi tineri, cu umbrele şi măşti din protecţie au stat nemişcaţi pentru a primii lumina Sfântă.

Ca în fiecare an Lumina Sfântă a fost adusă de pe mare credincioşilor din Constanța. Peste 5.000 de oameni au participat la slujba Învierii în parcul arhiepiscopiei Tomisului.

La slujba oficiată pe esplanada Catedralei din Iaşi, mitropolitul Moldovei le-a vorbit celor 2 mii de credincioşi despre sacrificiul celor care au grijă acum de cei singuri şi bolnavi.

ÎPS Teofan: ''Sa ne rugăm pentru  ostenitorii din spitale care şi în ceasul în care vorbim acum sunt acolo.”

La ceremonia de primire a Luminii din Ierusalim, Patriarhul Daniel a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru că doar aşa putem relua şi noi pelerinajele.

Tags: Înviere, lumină,


VIDEO PROTVPLUS.RO