Orban, despre operațiunea ratată de salvare a celor 14.000 de oi de la Midia: Deja e o bombă ecologică


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 19:18
Data publicarii: Joi 28 Noiembrie 2019 17:29
Categorie: Stiri actuale
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a cerut miniștrilor și președintelui ANSVSA să ia măsuri împotriva persoanelor responsabile pentru modul în care a fost gestionată intervenția în cazul navei cu 14.000 de oi răsturnată în Portul Midia

 

"Sunt responsabili care nu şi-au făcut datoria şi trebuie să fie demişi. Am luat decizia de a-l desemna pe Robert Chioveanu şi de a-l trimite la faţa locului pentru că cel care avea delegate atribuţiile, vicepreședintele Ciutac şi cu directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, fostul preşedinte ANSVSA  pe care l-am demis, au torpilat aproape integral intervenţia şi mai ales măsurile care ar fi trebuit luate imediat în situaţia respectivă", a transmis premierul în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

Până acum a fost demis șeful ANVSA, ca urmare a modului în care a fost gestionată până în acest moment situaţia animalelor aflate pe nava scufundată în Portul Midia. Acesta a fost înlocuit de Robert Chioveanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode,  până în acest moment au fost salvate 230 de oi, însă numărul putea fi mult mai mare dacă se intervenea conform regulamentelor în vigoare.

"În acest moment au fost salvate 230 de oi. Sunt convins că dacă intervenţia era fermă, din prima zi, ar fi putut fi salvate mult mai multe animale", a spus ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Ludovic Orban a cerut urgentarea operațiunilor de scoatere de pe vas, transportul şi incinerarea cadavrelor animalelor.

"Deja e o bombă ecologică. Nu trebuie aşteptat armatorul şi cu asiguratorul, trebuie somaţi să efectueze toate operaţiunile de descărcare, transport şi incinerare, pentru că altfe riscăm să producem efecte destul de grave", a spus Orban.

Potrivit premierului, nava nu a fost abandonată, iar costurile trebuie suportate de asigurator.

 

 

 

Sursa: StirilePROTV

Tags: oi, midia, nava, orban, guvern,

VIDEO PROTVPLUS.RO