Luca Niculescu, „bucuros” pentru distincția oferită medicului Radu Lupescu. Încă un român, decorat de statul francez

Ultima actualizare: 06-01-2021 14:18
Luca Niculescu, bucuros pentru distincția oferită medicului Radu Lupescu. Încă un român, decorat de statul francez
Facebook.com

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a salutat decorarea medicului român Radu Lupescu, cu una din cele mai importante distincții ale statului francez.

 

Luca Niculescu a publicat un mesaj pe Twitter, la câteva zile de la decorarea medicului român Radu Lupescu, specialist ATI într-o clinică din Franța, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler pentru ″activitatea desfăşurată timp de 23 de ani″⁣ .

„Foarte bucuros să aflu că doi români sunt acum Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului. Radu Lupescu, medic ATI la Strasbourg, conduce lupta împotriva pandemiei. Și Matei Visniec, scriitor fantastic și jurnalist la @RFI. Mulțumesc Franța!” a scris ambasadorul Luca Niculescu pe contul său de Twitter.

 

Medicul de origine română Radu Octavian Lupescu a fost decorat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, alături de numeroşi alţi angajaţi atât din sistemul sanitar cât şi din alte instituţii şi ministere franceze.

Decretul prezidenţial a fost semnat în 31 decembrie 2020 și publicat în monitorul oficial francez (Journal Officiel) în data de 1 ianuarie 2021.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO