Lotul national de junioare la polo a ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara. Ce au mancat la un hotel din Poiana Brasov

Ultima actualizare: 02-08-2016 07:38

16 sportive cazate la un hotel din Poiana Brasov, care apartine Ministerului Tineretului si Sportului, au ajuns vineri seara la spital cu varsaturi si dureri abdominale.

Medicii spun ca este vorba despre o toxiinfectie alimentara. Iar fetele sustin ca ar fi ajuns in aceasta situatie din cauza igienei din restaurant, care lasa de dorit.

Cele 16 sportive fac parte din lotul national de junioare la polo pe apa si se afla in cantonament in Poiana Brasov de la inceputul acestei saptamani. Cateva dintre ele au inceput sa se simta rau inca de joi noapte. Aseara insa, toata echipa a fost transportata cu ambulante la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov.

Sportiva: "Noi credem ca a fost din cauza cinei ca am mancat cascaval pane si dupa am mancat frigarui si noi credem ca din cauza aia a fost."

Sportiva: "Ar mai fi si problema igienei tacamurilor, foarte defectuoasa. Nu sunt spalate tacamurile, nici paharele nici nimic, sunt doar refolosite."

Medicii au ajuns la concluzia ca este vorba despre o toxiinfectie alimentara.

Liviu Stelea, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov: "Greturi, varsaturi scaune diareice. E greu de facut o legatura directa intre consumul cinei sau a micului dejun."

Hotelul la care sunt cazate fetele a fost controlat de inspectorii de la Protectia Consumatorului si cei de la Directia Sanitara.

Sorin Susanu, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Brasov: "Un numar semnificativ mult mai mare de persoane a consumat aceleasi alimente realizate in acelasi bloc alimentar si nu au nici un fel de probleme de sanatate."

Din fericire, cele mai multe dintre sportive au fost externate dupa cateva ore.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO