Locomotiva unui tren cu 32 de vagoane-cisterna cu titei a luat foc in Buzau. "Putea sa fie un Mihailesti 2"

Ultima actualizare: 26-06-2015 07:08

Pericol urias de explozie luni noapte in judetul Buzau. Locomotiva unui tren cu 32 de vagoane-cisterna pline cu titei a luat foc in mers, iar incendiul ameninta sa cuprinda intreaga garnitura.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale si au reusit sa stinga flacarile inainte ca acestea sa ajunga la convoiul de vagoane.

Responsabilii de la caile ferate spun ca dezastrul a fost evitat in ultimul moment.

Locomotiva trenului cu 32 de vagoane-cisterna pline cu titei a luat foc la doar cativa kilometri de gara din localitatea Berca - de unde plecase, cu destinatia Buzau. Mecanicul a vazut cum, la un moment dat, de sub roti, ies flacari mari.

Angajat: "A luat foc un motor la locomotiva si am intervenit cu mijloacele pe care le-am avut acolo, extinctoarele 6 bucati si am sunat la 112. O locomotiva cu 6 motoare sa ia foc in felul asta si cu titei dupa noi, va dati seama ce putea sa fie un Mihailesti 2."

Daca valvataia s-ar fi extins si la vagoane, ar fi fost nenorocire, spun lucratorii de la caile ferate.

Pentru ca focul sa nu se extinda la incarcatura de titei, primul lucru pe care l-au facut pompierii cand au ajuns acolo a fost sa desprinda locomotiva de la lantul de vagoane si sa o traga cat mai departe de zona unde se aflau acestea.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale. Nu au putut ajunge cu masinile langa locomotiva, asa ca au intins furtunurile pe o distanta de aproape o suta de metri.

Colonel Dan Maciulea, ISU Buzau: "S-a luat un dispozitiv pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta la locomotiva. De asemnea, un dispozitiv pentru protectia primelor vagoane de titei. Pericolul era destul de mare deoarece titeiul este un lichid inflamabil."

Vagoanele cu titei au fost trase pana in gara Berca, de unde au plecat initial, iar locomotiva a fost dusa la Buzau. O ancheta va stabili ce a provocat incendiul.

Cauza incendiului izbucnit la locomotiva trenului care transporta 32 de vagoane cu titei pe ruta Berca-Buzau a fost efectul termic al curentului electric la un motor electric de tractiune, a stabilit marti o echipă formată din angajati ISU si ai operatorului de transport.

"Pagubele nu sunt insemnate, incendiul care s-a manifestat la un singur compartiment a fost stins la timp, a fost degajare intensa de fum si au ars reziduuri de ulei si cablurile aferente de la compartimentul motor", a declarat George Cretu, de la Biroul de presa al ISU Buzău.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO