Localitati din Constanta, Tulcea si Calarasi au ramas fara energie electrica. Cu cat a crescut consumul in ultima saptamana

Ultimul update: Miercuri 11 Ianuarie 2017 06:46
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2017 18:26
Categorie: Actualitate

Aproape 30 de localitati din judetele Constanta, Tulcea si Calarasi au ramas si astazi fara energie electrica. Si asta pe un ger cumplit, in care consumul a crescut cu o treime fata de duminica trecuta.

Pentru a remedia avariile, echipele de electricieni au folosit propriile vehicule senilate usoare sau au cerut ajutorul utilajelor grele ale armatei. Din cauza viscolului mai multe localitati din judetul Braila nu sunt nici la aceasta ora alimentate cu energie electrica.

Echipele trimise sa remedieze defectiunile nu au reusit sa ajunga in zonele cu probleme si din acest motiv a fost solicitat sprijinul armatei care a pus la dispozitie vehicule 6x6.

Si in multe zone din judetul Buzau ramane dificila. Echipele de interventie ajung greu la liniile electrice, la stalpi sau la punctele de transformare.

Desi viscolul s-a oprit de cateva ore bune, multe dintre strazile din localitatea Valcelele arata precum aceasta. Nu au fost desfundate iar zapada masoara 2, poate 3 metri. Gardurile locuintelor se mai vad doar putin.

Cea mai afectata ramane zona Dobrogei. La ora 16:00 in judetul Constanta erau avariate 19 linii electrice, 95 de puncte de transformare, iar 20 de localitati erau lipsite de energie electrica, total sau partial. Acestora li se adauga doua localitati din Tulcea si Calarasi.

Cei de la compania de distributie a energiei electrice din Dobrogea au primit ajutor de la colegii din Muntenia si au scos pe teren senilate usoare. Cu toate acestea mai au inca de rezolvat sute de avarii locale.

Defectiunile in reteaua de alimentare sunt critice pentru cei care folosesc sisteme electrice de incalzire. Se pare ca tot mai multi, pentru ca datele Transelectrica arata ca astazi la ora 13 se consumau la nivel national 7459 de Mega Watti, cu 33 la suta mai mult decat duminica trecuta la aceeasi ora.
 

Satele romanesti au inghetat. Oamenii se chinuie sa reziste unor temperaturi care se intalnesc la Cercul Polar
Satele romanesti au inghetat. Oamenii se chinuie sa reziste unor temperaturi care se intalnesc la Cercul Polar
VIDEO PROTVPLUS.RO
tantar
Virusul West Nile face noi victime în București și Iași. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 275
Avocatul Poporului şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar acesta nu poate sesiza CCR
Carmen Adamescu a scăpat de arestul la domiciliu. Ea va fi cercetată sub control judiciar
Un tânăr se zbate între viață și moarte după ce i-a explodat în faţă un cazan de țuică
Avocatul Poporului cere ”informații suplimentare” de la Guvern, după sesizările făcute pe OUG care modifică Legile Justiției
Pui de urs, mort după ce a fost lovit de două mașini pe A1. Își căuta mama
bloc bulina
Refuză consolidarea blocului și își pun în pericol și vecinii. Avertismentul lui Raed Arafat
Un scoțian și-a deschis o fabrică de cidru în Argeș. Cât câștigă pe un litru
Constructorul tronsonului de autostradă care s-a surpat, obligat să restituie 83 de milioane de lei
Rezultate Loto 6 din 49, 18 octombrie 2018. Numerele câștigătoare
Polițiștii bucureșteni fac apel la cetățeni pentru găsirea unui bărbat suspectat de viol
Un magazin din Brăila, distrus de un incendiu în mijlocul nopții