10.000 de romani au intrat in Cartea Recordurilor cu un dans popular in Nasaud. Dragnea a participat la eveniment. FOTO


Ultimul update: Miercuri 17 Mai 2017 07:03
Data publicarii: Duminica 14 Mai 2017 17:54
Categorie: Stiri actuale

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a imbracat in costum popular alaturi de alti 10.000 de oameni adunati la Nasaud pentru a intra in Cartea Recordurilor cu cel mai mare numar de oameni imbracati in costume traditionale.

Evenimentul a avut loc, duminica, de Ziua Costumului Popular.

”Astazi am fost alaturi de cei peste 10 000 de oameni imbracati in portul traditional, care si-au propus ca, de Ziua Costumului Popular, sa intre in Cartea Recordurilor. O onoare si o mandrie pentru mine!”, a scris, Liviu Dragnea pe Facebook.

Peste 10 mii de oameni imbracati in costume populare s-au intalnit duminica la Nasaud, unde s-au prins in cea mai mare hora din lume. Cei mai mic participant are doar 4 luni.

Oamenii au dansat roata de la runc, un dans specific al zonei, care trebuie sa dureze 5 minute pentru a fi omologat in Cartea Recordurilor.

Romani de toate varstele si din toate colturile tarii au vrut sa arate lumii ca aceasta este "patria costumului popular". Au avut insa de respectat niste reguli: fara modificari sau stilizari proprii, fara genti si pantofi moderni.

"Pana de paun arata bogatia fiecarui barbat, baiat din sat, cu cat are mai multe randuri e mai avut. Are 5 randuri e de la mijloc in sus."

"Reprezentam comuna Nimigea, in speta Taure, ca are 8 sate. E foarte mare mandrie, e o ocazie unica in viata sa reprezentam comuna si portul romanesc."

Eric in schimb are doar 4 luni si a venit cu parintii lui din Galati.

"E imbracat intr-o ie cusuta de mine. Am vrut neaparat sa particip si trebuia sa-l iau cu mine."

Printre miile de oameni a fost si Liviu Dragnea imbracat in haine traditionale.

Dragnea: "M-am gandit ca odata o sa fac o surpriza colegilor mei si o sa conduca Camera Deputatilor in sedinta in costum popular."

Desi extrem de multi, participantii au fost studiati cu mare atentie de reprezentantii Guiness Book.

Parvin Patel, reprezentant Guiness Book: "Trebuie sa ne asiguram ca toata lumea e imbracata corect, cu costum intreg, fara sa trisam, fara haine moderne. Dupa ce ne asiguram ca avem o numaratoare corecta, trebuie sa stam 5 minute in haine traditionale. Pentru celalalt record, pentru dans, trebuie sa ne asiguram ca e un dans traditional romanesc."

In final romanii au reusit sa puncteze doua recorduri: cea mai mare adunare de persoane imbracate in costume traditionale si cea mai mare hora facuta vreodata in lume.

Virginia Linul, organizator: "Am trait o zi istorie, am fost o zi romani adevarati si am trait romaneste. Trebuie lumea intreaga sa stie si romanii nostri ca avem port popular romanesc si joc unic in lume, cu care ne putem mandri si sa le punem in valoare."

Recordurile de la Nasaud sunt niste premiere. Nimeni nu s-a mai inscris pana acum la aceste categorii.

VIDEO PROTVPLUS.RO