Explicatia CFR-ului pentru starea cailor ferate: "Liniile neingrijite sunt inchiriate"

Ultima actualizare: 04-10-2012 07:14

Accidentul produs in Bucuresti in urma caruia doi copii au fost loviti de tren readuce in discutie sistemul de cai ferate de care nimeni nu mai are grija.

Sunt sine printre buruieni imense fara pasaje de trecere si fara vizibilitate pentru ca pietonii sau soferii sa poate vedea trenul din vreme.

"Liniile neingrijite sunt inchiriate", raspunde sec CFR-ul, care nu vorbeste insa si despre responsabilitatile chiriasilor si eventualele sanctiuni.

Cale ferata din Bucuresti, capitala Romaniei, 2012. La doar doi pasi de case, blocuri si sosea, calea nu are niciun gard de protectie, este inconjurata doar de buruieni, pe care nu le curata nimeni si nu are nici pasarela pentru pietoni.

Domnul Nae locuieste in zona de 20 de ani. Isi aduce aminte ca buruienile au fost curatate ultima data pe la inceputul anului trecut.

Doi frati, unul de 14 si altul de 5 ani, au fost la magazin sa-si ia dulciuri, iar la intoarcere a dat trenul peste ei. Amandoi au ajuns la spital in stare grava. Familia lor este cu atat mai indurerata cu cat stie ca nu va plati nimeni pentru asta.

Fortati de imprejurari, oamenii ignora pericolul si traverseaza calea ferata tot pe acolo, chiar daca vizibilitatea este redusa.

Mai grav este ca aceasta nu este singura zona de cale ferata cu probleme.

CFR-ul transmite ca liniile neingrijite sunt inchiriate si operatorul privat ar trebui sa se ocupe de ele.

Pentru oficiali a fost mai simplu sa se ascunda, decat sa-si asume responsabilitatea modernizarii structurii feroviare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO