Leul din clipul lui Dani Mocanu a fost confiscat. Poliţia a mai găsit încă 8 lei, într-un sat din Dâmboviţa

Ultima actualizare: 27-11-2020 09:57
Leul din clipul lui Dani Mocanu a fost confiscat. ...
Cui aparține leul din clipul lui Dani Mocanu. A f...
Dani Mocanu a promis că le arată fanilor leul, d...

Polițiștii au făcut o captură neobişnuită, joi, în Dâmbovița: este vorba despre un leu, care apare într-un videoclip al cântărețului de manele, Dani Mocanu.

Oamenii au reclamat că leul pare rănit, sedat și malnutrit, așa că polițiștii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente și cruzime împotriva animalelor.

Anchetatorii au găsit leul după ce au verificat că Dani Mocanu este prieten cu un bărbat din Dâmbovița, care are o menajerie unde trăiesc nouă lei. Cel care semăna cu animalul din videoclip a fost luat și dus la grădina zoologică din Târgoviște, unde va fi examinat de un expert.

Îngrijitorul animalului: „Nu este dresat. Este doar îngrijit și crescut cu multă iubire, cum am crescut un cățel.”

Reporter: „Câți ani are?”

Îngrijitor: „Are doi ani jumătate. Este învățat cu oamenii, nu știe ce e aia să fie agresiv."

Iubitorii de animale sunt însă de altă părere: au văzut, în videoclip, că leul este rănit la picior și se lasă tras de coadă, ceea ce ar însemna că era sedat.

Carmen Arsene, Federația Națională pentru Protecția Animalelor: „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, este o cruzime dusă la extrem. De fapt, în spatele acestor imagini stă o tortură constantă a acestui animal, având în vedere că un leu nu poate să se comporte ca un câine blând, plimbat în lesă prin cameră."

Interpretul a avut o explicație pentru aceste acuzații.

Dani Mocanu, cântăreț: „Referitor la rana de pe picior, care spuneți voi, ăla e un machiaj profesional, ca leul să pară cât mai feroce, da? Să pară cât mai periculos, că asta e imaginea mea, da?"

Potrivit legii, animalele sălbatice pot fi deținute doar cu autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară, pe o perioadă determinată de timp, în vederea îngrijirii și recuperării fizice. Poliția a precizat că cel care ținea leul într-o gospodărie din satul Picior de Munte are o asemenea autorizație, însă nu se știe deocamdată în ce condiții a fost eliberată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO