Lectia brasovenilor pentru sibieni in cazul ursului ucis. Cum au capturat o ursoaica de 300 de kg, urcata pe o casa

16-10-2016 18:13

Se asteapta inca raspunsuri in cazul ursului ucis in urma cu cateva zile la Sibiu. Si, in timp ce oamenii protesteaza autoritatile din Brasov care au capturat multi ursi de-a lungul timpului, sustin ca cei care au executat ursul din Sibiu au gresit.

Singura varianta demna de luat in calcul ar fi fost tranchilizarea. Dealtfel, asa au procedat responsabilii acum cativa ani in Brasov, cand o ursoaica si puiul ei s-au cocotat pe o casa, in mijlocul orasului.

Imaginile au fost surprinse in urma cu 8 ani, cand o ursoaica si puiul ei au ajuns in centrul Brasovului, in cautare de hrana.

“La acea vreme noi am capturat o ursoaica de aproape 300 de kg, care era insotita de un pui. Nu oriunde, ci am luat-o de pe acoperisul unei cladiri cu trei etaje” explica cei din Brasov.

Echipa de interventie a trecut atunci prin mari emotii: panicata, ursoaica a iesit pe acoperis. Specialistii au apucat, totusi, sa-i faca o injectie cu tranchilizant.

In cazul actiunii de capturare de la Sibiu balbele autoritatilor s-au vazut la fiecare pas. Din lipsa unor proceduri, bietul urs a fost executat cand a fost prins in fata unui zid, desi nimeni nu era in acel moment in pericol.

Luni, autoritatile din Sibiu trebuie sa prezinte corpului de control al guvernului un raport complet despre actiunea din Sibiu. Si presedintele Klaus Iohannis a criticat masacrarea ursului. Intre timp, protestele continua in mai multe orase din tara.
 

Tags: urs, sibiu, brasov,


VIDEO PROTVPLUS.RO