La un targ de ambarcatiuni din Capitala au fost expuse barci cu aer conditionat si bucatarie. Cum arata cea de 70.000 de euro

Dată publicare: 09-04-2017 17:51
Dată actualizare: 12-04-2017 07:15


Cei care iubesc marea gasesc la un targ deschis in Capitala barci de la cateva mii de euro, pana la ambarcatiuni cu aer conditionat si bucatarie.

Comerciantii n-au mai adus iahturi, ca in alti ani, pentru ca stiu ca bugetul romanilor a cam intrat la apa.

De cativa ani in ape tulburi, comertul cu ambarcatiuni pare sa ajunga totusi la mal, spun cei din domeniu. Si-au regandit insa oferta, influentati de cumparatori si au renuntat la opulenta din trecut.

Se axeaza pe modelele de 5-7 metri cu preturi de la 3000 la cateva zeci de mii de euro. Insa gama de lux nu lipseste. 70 de mii costa o ambarcatiune.

Andrei Degeratu: "Vine cu aer conditionat, locuri de dormit. Este un pachet complet. Gata de livrare."

Reporter: "Iti aduce si pestele?"

Andrei Degeratu: "Nu, dar il poti gati ca are si bucatarie si baie, tot confortul".

O alta ambarcatiune cu motor de 6000 de euro, facuta la Piatra Neamt, a fost adjudecata si va la lua drumul Olteniei.

Otilia Pavel: "Puterea de cumparare e mai mica si unii zic ca este un moft, dar merita."

Reporter: "Vorbesti cu ea in moldoveneste?"

Otilia Pavel: "Da, cum vrea ea. Vorbim si moldoveneste, barcile sunt suflete. Daca simte sufletul ei cand atinge timona, e bine".

Cei care cumpara aceste ambarcatiuni sunt insa pregatiti pentru cheltuieli cand pleaca in vacanta. Au de platit, printre altele, taxele portuare si trebuie sa se descurce cu plinul, pentru ca in tara nu exista statii de alimentare.

Tudosie Ionut: "Incredibil, dar adevarat. Ceva rudimentar. Romanul se adapteaza, dar e rusinos".

Insa, cand pasiunea este mare, orice obstacol poate fi depasit. Iar comerciantii au facut si un profil al romanului care detine o ambarcatiune: in principiu om de afaceri, cu un venit peste medie, educat, care apreciaza libertatea.

Ramanem tot pe apa pentru ca sporturile nautice prin tot mai mult teren la noi. De la windsurf la Stand up paddle. Placa prevazuta cu padele ajunge la aproape 600 de euro. Poate fi inchiriata cu 60 de lei pe ora.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO