Klaus Iohannis: "Nu am date care sa-mi arate ca SRI s-ar fi implicat in procesul de justitie"

Ultima actualizare: 08-06-2015 07:01
Klaus Iohannis - stiri

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca nu are date ca SRI s-ar fi implicat in afara limitelor legale in procesul de justitie si puncteaza ca cine are dovezi concrete ar face bine sa i le puna la dispozitie, relateaza Agerpres.

"Daca CSM imi solicita acest lucru, cu siguranta ca o s-o fac. Dar deocamdata CSM nu mi-a solicitat o astfel de interventie si la momentul acesta nu am niciun fel de date care sa-mi arate ca SRI s-ar fi implicat peste sau in afara limitelor date de lege in procesul de justitie", a spus Iohannis intr-un interviu acordat vineri TVR 1, intrebat daca va media un eventual conflict intre SRI si justitie, asa cum i-au cerut anumite asociatii de magistrati.

El a subliniat ca cine are dovezi concrete in acest caz ar face bine sa i le puna la dispozitie.

"Daca cineva din aceste asociatii, de exemplu, are dovezi concrete, atunci sigur ar face foarte bine sa mi le puna la dispozitie, dar vorbim de lucruri clare, nu de anumite afirmatii care se fac in talk show-uri la televizor. Daca cineva are probe pentru asa ceva, atunci ar fi un lucru destul de serios sau foarte serios, ca sa nu ma exprim gresit, si care trebuie analizate in primul rand de catre CSM, care este garantul independentei justitiei in Romania", a afirmat Iohannis.

Intrebat daca a existat o decizie a CSAT privind monitorizarea de catre SRI a cazurilor de coruptie pana la o solutie finala, dupa cum a sustinut fostul presedinte Traian Basescu, Iohannis a raspuns ca de cand este el presedinte, "astfel de chestiuni nu au fost discutate in CSAT".

"In masura in care CSM sesizeaza presedintele Romaniei sau CSAT cu anumite chestiuni foarte concrete, eu sunt foarte decis sa vedem cum se poate analiza, cum se poate verifica pentru a face lumina. Interesul meu e sa nu existe dubii in aceste spete", a mai afirmat seful statului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO