Cum explica preotul noaptea petrecuta de Iulia la manastire. "Ii era frica sa se duca acasa, are un inceput de depresie"


Ultimul update: Joi 20 Februarie 2014 06:59
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2014 09:59
Categorie: Stiri actuale

Cazul Iuliei, eleva in varsta de 15 ani din Bucuresti care a disparut saptamana trecuta, este pe masa anchetatorilor. Desi a ajuns acasa, la parinti, autoritatile vor sa afle in amanunt ce s-a intamplat cu ea.

Stiu clar ca ultimele doua zile si le-a petrecut la manastirea Raraului din Suceava, unde ar fi vrut sa ramana pentru totdeauna. Dupa ce a adapostit-o peste noapte, fara sa anunte politia, duhovnicul acestui lacas de cult a convins-o pe Iulia sa se intoarca acasa, sa-si vada de scoala si de viata ei. Parintii trebuie sa-i fie acum cei mai buni prieteni.

Fuga Iuliei pare sa fi fost planuita pas cu pas. Imediat ce s-a despartit de mama ei, miercuri la pranz, fata de 15 ani a luat drumul manastirilor din Moldova.

Era dorinta ei de cativa ani de a imbraca haina monahala, dupa cum i-a marturisit duhovnicului ei, preotul Visarion Alexa.

Asa ca fata s-a indreptata spre Gara de Nord, dupa ce a facut o oprire in piata Mihail Kogalniceanu unde si-a amanetat telefonul mobil si lantul de aur, contra sumei de 800 de lei. Prima ei oprire ar fi fost, spun surse din ancheta in judetul Neamt, la manastirea de maici Agapia.

Dupa doua zile, a plecat catre manastirea Sihastria Raraului. De la gara din orasul Campulung Moldovenesc a plecat pe jos spre manastirea aflata la o distanta de opt kilometri de oras. La jumatatea drumului a fost luata chiar de o masina de la manastire.

De altfel, drumul catre lacas este explicat pas cu pas chiar pe site-ul manastirii.

Iulia a cerut sa stea de vorba cu duhovnicul manastirii, parintele Ioan Larion Neagoe, de 83 de ani, figura respectata in randul credinciosilor.

"Vineri seara era foarte suparata, plansa si si-a exprimat dorinta ca ar vrea sa se spovedeasca, ar vrea sa mearga la o manastire. Si am aflat din spovedanie ca e o eleva, e o eleva foarte buna in clasa a XI-a si cand am intrebat-o ce varsta are a zis ca are 16 ani. I-am spus: -Mai fata mai, du-te acasa inapoi la mama, du-te si fa scoala, ia si tu o diploma ca in viata trebuie sa ai o situatie. La manastire nu te primeste acum, nu se primesc acuma minori"

Duhovnicul manastirii de calugari sustine ca nimeni nu stia ca fata este data disparuta pentru ca nu au nici radio, nici televizor.

"Nu s-a stiut nimic ca e urmarita. A fost politia aici vineri, au venit mai devreme pe la orele amiezei, 12-13. Au cautat, ca este o fata disparuta, plecata de acasa si nu stiu nimic de dansa, daca nu a fost pe-aici o fata din Bucuresti"

Ciudat este ca politistii trecusera pe la lacasul de cult cu citeva ore in urma inainte sa apara Iulia, dar preotul nu i-a anuntat cand a vazut-o pe fata. Iulia ar fi intrat in panica cand preotul i-a spus sa mearga acasa de teama parintilor.

"Noua ne-a fost si frica sa anuntam politia dar nici nu am stiu cine e. Facea asa un fel de, mie mi-a fost frica, cum vin multi oameni cu depresie sufleteasca. Era un inceput de depresie. Ii era frica sa se duca acasa, ii era frica de bataie"

Asa ca Iulia a ramas peste noapte la manastire, convinsa sustine preotul sa sa intoarca la parinti a doua zi. In tot acest timp, politistii alaturi de familie o cautau peste tot, iar reprezentantii Patriarhiei Romane sustineau ca fata nu este la nicio manastire din Suceava.

"Sambata am trimis-o ca sa mearga acasa cat mai repede. Si a venit politia dupa ce a plecat ea. Cand a venit politia nu mai era aici. Si a aflat politia ca am trimis masina, pe parintele Agapie sa o duca la tren, sa o urce in tren ca sa fie sigur ca nu se intampla ceva cu ea pentru ca era suparata, plansa, stiu ce necazuri avea?"

Politistii au gasit-o pe Iulia in tren. Ea a mai incercat si acum trei ani sa plece de acasa cu gandul sa se calugareasca. Stia probabil ca nu este primita din cauza varstei si de aceea l-a mintit acum pe preot ca are 16 ani.

Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu:
Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV:
VIDEO PROTVPLUS.RO