Italienii cer extradarea a patru romani, autorii unui jaf extrem de violent. Ce au facut si metoda prin care au fost gasiti

10-01-2016 08:06


Autoritatile italiene cer extradarea a patru romani, arestati acum la noi in tara, pentru un jaf extrem de violent comis in orasul Bergamo. Indivizii l-au batut crunt pe proprietarul unei fabrici si pe fiul acestuia.

Primul dintre ei a intrat in coma si a ramas paralizat in urma atacului, iar celalalt a suferit fracturi grave.

Cei patru romani au intrat, pe 9 octombrie 2014, in depozitul unei fabrici din Bergamo, de unde voiau sa fure materiale de constructie. Au fost insa surprinsi de proprietar si de fiul acestuia. Pe batranul de 72 de ani l-au lovit in cap cu o ranga. Italianul a stat in coma mai multe zile.

Adriano Balestra, victima: "Tatal meu a ramas, din pacate, invalid."

Fiul proprietarului a fost lovit de furgoneta cu care romanii au fugit de la fata locului. A suferit o fractura grava si a avut nevoie de o interventie chirugicala.

Adriano Balestra, victima: "E adevarat ca nu a murit nimeni, dar e ca si cum s-ar fi intamplat asta. Sper ca vor fi codamnati pe masura, in asa fel incat si alte persoane care vor sa comita infractiuni sa se gandeasca nu o data, ci de zece ori inainte sa actioneze. Sper ca nimeni nu va mai trece printr-o experienta ca a noastra."

Suspectii, cu varsta cuprinse intre 23 si 36 de ani, au reusit sa paraseasca Italia inainte sa fie prinsi de carabinieri.

"A fost un caz foarte grav, intrucat la inceput nu aveam prea multe elemente cu care sa lucram", explica un carabinier.

Anchetatorii au reusit sa ii identifice cu ajutorul telefonului mobil pe care romanii le-au folosit in timpul atacului.

"Am analizat zeci de mii de abonati prezenti in locul cu pricina, la momentul respectiv. In cele din urma, am reusit sa selectam cativa utilizatori si, mai apoi, am reusit sa aflam identitatea unui suspect si a complicilor sai", spune un anchetator.

Autoritatile italiene vor ca cei patru romani sa fie judecati in Italia pentru fapta comisa. Indivizii au fost arestati si in trecut tot pentru furt.

VIDEO PROTVPLUS.RO