Ion Iliescu și-a petrecut noaptea în spital, la terapie intensivă. Starea în care se află după operație

×
Codul embed a fost copiat

Fostul președinte Ion Iliescu și-a petrecut noaptea în spital, în grija medicilor. Internat după ce a acuzat dureri în piept, luni seară a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC Iliescu din Capitală.

Apropiații lui Ion Iliescu povestesc că ar fi fost răcit și în ultima vreme s-a plâns că nu se simte bine. După investigaţii, care au durat aproximativ patru ore, fostul preşedinte a fost supus, luni, unei intervenţii chirurgicale.

Nu este vorba despre o operaţie dificilă, iar potrivit medicilor, totul a decurs bine.

Acum, Ion Iliescu se simte bine, este internat în secţia de terapie intensivă pentru recuperare, fiind monitorizat permanent.

Potrivit unor surse medicale, nu se mai impune o nouă intervenție chirurgicală, iar fostul președinte va fi externat - cel mai probabil - în această săptămână.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Ion Iliescu, operat la inimă. Internat în secţia de terapie intensivă 

Ion Iliescu a ajuns la Institutul CC Iliescu după ce iniţial a mers la Spitalul Elias, unde făcea lunar un control de rutină.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias: ”A fost consultat de o echipă de cardiologi. Prezenţa o disnee, adică o respiraţie mai îngreunată, şi s-a considerat mai prudent pentru siguranţa pacientului să fie transferat cu ambulanţa la spitalul CC Iliescu. Nu s-a pus problema unei intervenţii chirurgicale în spitalul Elias.''

Din 1994, când i-a fost extirpată vezica biliară, Iliescu a mers tot mai des prin spitale. În mai 2005, în urma unui puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice, i-au fost montate cinci stenturi la Spitalul Fundeni.

Doi ani mai târziu a fost supus unei alte intervenţii la inimă, de această dată la Paris. A mers acolo pentru un control de rutină, iar medicii au descoperit că una dintre arterele care îi alimentează inima era blocată.

I-au implantat al şaselea stent pentru dilatarea mecanică a vaselor de sânge. Apoi Ion Iliescu a făcut şi zona zoster - o boală virală care se instalează pe fond de stres şi sistem imunitar slăbit, mai ales după vârsta de 50 de ani.

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Mineriadei. Anchetat şi în Dosarul Revoluţiei
 

Ion Iliescu s-a remarcat după Revoluţia din decembrie 1989, când, în urma intervenţiilor sale la postul public de televiziune şi la sediul Comitetului Central al Partidului avea să devină una din vocile principale ale revoluţionarilor.

Atunci, Iliescu a pus bazele Frontului Salvării Naţionale, o entitate care a preluat treptat puterea şi s-a transformat în partid politic, iar în timp a devenit Partidul Social Democrat.

O perioadă controversată este cea în care fostul preşedinte ar fi cerut sprijinul minerilor pentru a reprima protestele anti-guvernamentale.

Ion Iliescu a câştigat alegerile din 1990 şi 1992 şi avea să revină în fruntea ţării din 2000 până în 2004.

În prezent, Iliescu este trimis în judecată în Dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii. Săptămâna viitoare ar trebui să afle dacă procesul va începe sau dosarul se va întoarce la Parchetul Militar, aşa cum a cerut avocatul său.

Aceiaşi procurori militari îl anchetează şi în Dosarul Revoluţiei pentru aceleaşi acuzaţii, însă cel puţin deocamdată nu este clar când şi dacă Ion Iliescu va mai fi trimis în judecată. Dosarul încearcă să facă lumină după 30 de ani, mai ales că atunci 709 oameni au fost împuşcaţi mortal, iar alţi 1800 au fost răniţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ion Iliescu a ieşit din operaţie. Ce au descoperit medicii la analize
Ion Iliescu a ieşit din operaţie. Ce au descoperit medicii la analize

Sunt momente delicate pentru fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta a fost operat după ce luni dimineaţă a acuzat dureri în piept, şi a ajuns la spital.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.