Ion Iliescu, agresat din nou. Un tanar i-a strigat "Criminalule! Au murit degeaba pentru tine, vei fi judecat de istorie"

Dată publicare: 10-12-2014 18:21
Dată actualizare: 13-12-2014 01:47


Ion Iliescu a fost agresat verbal in timpul unei conferinte. Un tanar a strigat in repetate randuri catre el "criminalule" inainte sa fie scos cu forta din sala.

Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 a organizat masa rotunda 25 de ani de libertate, la care au participat presedintele IRRD, Ion Iliescu; presedintele Consiliului Stiintific al IRRD, acad. dr. Dan Berindei; presedintele ICR, Lilian Zamfiroiu.

In timpul conferintei, un barbat a patruns in sala si a inceput sa strige "Criminalule!" catre Ion Iliescu. Protestatarul a fost scos cu greu din sala.

"Iliescu, judecat pentru sangele varsat
Unde e dosarul Revolutiei?
Cine a tras in 21-22?
Ai pacalit un sfert de veac un neam intreg
Criminalule! Au murit degeaba pentru tine!
Daca nu vei fi judecat de noi, vei fi judecat de istorie si de urmasii mei", i-a strigat tanarul, alaturi de care se afla o doamna mai in varsta. Acestia aveau si un banner pe care l-au afisat

"Este o manipulare", a raspuns Ion Iliescu, care a baut dintr-un pahar de apa inainte de a reveni la discursul sau.

Pentru fostul presedinte nu este prima data cand e agresat in preajma datelor la care a avut loc Revolutia din 1989. In 2008, un incident similar a avut loc in cadrul ceremoniilor din Piata Revolutiei.

Stirea este in curs de actualizare.


VIDEO PROTVPLUS.RO