Scandal pe scena politica. Iohannis: "Nu am fost niciodata urmarit penal". Dragnea: "Omul asta bate campii"

Iohannis si Dragnea, consultari la Cotroceni

 Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca nu a fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal.

 "Asta este din capitolul "hotul striga hotii". Daca va referiti la cateva afirmatii despre dosare pe care cica le-as fi avut, pot sa va reconfirm ca eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, intrebat cu privire la acuzatiile aduse de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si fostul presedinte Traian Basescu.

El a precizat ca acest fapt se poate verifica.

"Aceasta coalitie anti-justitie formata de cativa penali celebri incearca sa-si spele imaginea aruncand astfel de lucruri in spatiul public. Nu trebuie sa aiba niciun fel de emotii. Nu am fost urmarit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme si in consecinta eu raman la parerea mea: cei cu dosare nu au ce cauta in varful politicii", a mai spus seful statului.

Presedintele Iohannis a aratat si ca a cerut Departamentului de Politica Interna al Administratiei Prezidentiale listele depuse, joi, de partide pentru alegerile parlamentare.

Citește și
bani
Klaus Iohannis, intrebat daca va promulga legea privind eliminarea celor peste 100 de taxe: "Asta inseamna predictibilitate?"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"O sa avem in cateva zile, maximum doua-trei zile, listele si atunci o sa ne dam seama care partide au luat in serios mesajul meu si care au avut impresia ca nu conteaza", a adaugat seful statului.

Iohannis a afirmat ca nu se teme de o posibila suspendare din functie.

"Nu ma tem de nicio suspendare. Nu cred ca s-ar putea ajunge intr-o asemenea situatie", a completat el.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri, la B1 Tv, ca Iohannis a candidat pentru functia de primar al Sibiului avand dosar de inculpat. La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat joi ca Iohannis este "penal" deoarece a intrat in alegerile prezidentiale din pozitia de condamnat.

Dragnea despre Iohannis: In ultimele zile, omul asta bate campii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara la Biroul Electoral Municipal ca in ultimele zile presedintele Klaus Iohannis "bate campii".

"Recunosc ca nu urmaresc cu foarte multa atentie, dar primesc transcripturi. Eu vad ca omul asta in ultimele zile bate campii. Am vazut ca e preocupat de angajarea paznicilor, de conditiile de angajare a paznicilor. Vreau sa ii transmit ceva si nu o faceam, dar m-au rugat mai multi romani din afara tarii destul de revoltati: nu exista nicaieri in Europa ca un om care a avut un necaz in viata sa zicem ca a furat un ou sau o paine de foame si a facut puscarie sase luni. in conceptia domnului Iohannis, acel om trebuie condamnat la moarte pentru ca dupa ce ispaseste acea pedeapsa nu mai are nicio sansa de reintegrare, pentru ca regele nostru care e acum la Cotroceni a spus ca nu mai poate fi angajat nici macar paznic. Acel om ce trebuie sa faca? Sa fure", a declarat Dragnea.

Potrivit lui, seful statului nu poate cenzura listele de candidati ale unor partide.

"Am vazut ca pentru el premierul Romaniei e paznicul lui, adica e paznicul pus la turma de ministri din guvern. De asemenea, in ce calitate acest om isi permite ca el poate sa se gandeasca ca el poate cenzura listele unor partide? El are dreptul la un singur vot. Restul va fi decizia romanilor in 11 decembrie, romani care sa nu creada nici dumnealui, nici partidele, nici partidul pe care il sustine ca romanii se mai lasa pacaliti. De unde pana unde are el aceasta calitate, aceasta legitimitate, (...) cand el a fost un candidat penal? Sigur, astrele s-au aliniat ulterior si a obtinut o decizie favorabila. Dar ce s-ar fi intamplat daca el n-ar fi candidat? Romania ar fi fost frustrata de aceasta sansa istorica sa aiba in fruntea statului un om de o asemenea valoare", a sustinut Dragnea.

In ce priveste posibilitatea de a fi nominalizat premier, Liviu Dragnea spune ca "presedintele nu are multe deduceri, dar unele ii ies".

"El poate deduce. El nu are multe deduceri, dar unele ii ies. Eu n-am zis niciodata ca vreau sa fiu premier. (...) si el, si alti trompetisti de pe langa el o sa aiba o mare surpriza dupa alegeri, dar vad ca care o obsesie sa-mi pronunte numele (...). Eu nu am o problema. Daca imi pronunta numele meu, atunci discutam pe ce domeniu vrea. (...) Chiar daca si membrii Guvernului, si PNL, si ceilalti sunt pacaliti de el sau incurajati de el cu o protectie in fata legii, eu le spun ca se insala amarnic. Toti vor da socoteala pentru ce au facut, pentru ce fac si pentru ce intentioneaza sa faca. Am informatii ca o parte dintre ei sigur vor ajunge in situatia ca, daca institutiile care trebuie sa-i cheme la intrebari, ar putea sa-i cheme", a mai sustinut liderul PSD.

Intrebat despre posibilitatea ca PSD sa-l propuna premier pe europarlamentarul Sorin Moisa, Dragnea a raspuns: "Am vazut asta. ii indemn pe toti sa se autopropuna, ca e o reteta sigura de succes".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Eliminarea taxei radio-tv a generat un scandal ce a depasit granitele tarii. Iohannis:
Eliminarea taxei radio-tv a generat un scandal ce a depasit granitele tarii. Iohannis: "Modalitatea e fundamental heirupista"

Legea votata marti in Parlament care, printre altele, prevede eliminarea taxei radio-tv, a generat un imens scandal care a depasit granitele tarii.

Klaus Iohannis, intrebat daca va promulga legea privind eliminarea celor peste 100 de taxe:
Klaus Iohannis, intrebat daca va promulga legea privind eliminarea celor peste 100 de taxe: "Asta inseamna predictibilitate?"

Presedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri legea de eliminare a celor 102 taxe, sustinand ca arhitectura taxelor si impozitelor nu se schimba in prag de alegeri.

Iohannis: Si paznicilor li se cere cazierul la angajare; este inimaginabil ca tara sa fie pazita de cineva cu dosar penal
Iohannis: Si paznicilor li se cere cazierul la angajare; este inimaginabil ca tara sa fie pazita de cineva cu dosar penal

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu va renunta la conditia ca premierul desemnat sa fie o persoana fara o condamnare penala.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.