Averea cheltuita de cel mai bogat roman pentru hobby-ul sau sangeros. Cat a platit pentru 19 trofee de vanatoare din Africa

23-11-2014 10:58


Ioan Niculae, cel mai bogat roman si vanator pasionat,  a cheltuit o avere pentru un hobby sangeros.

Potrivit presei sud-africane, un elefant pe care l-a impuscat in februarie anul trecut, pe acele meleaguri, a fost transformat in trofeu de vanatoare si trimis acum cu un vapor spre Romania. Miliardarul asteapta, in total, 19 trofee de vanatoare din Africa de sud, pentru care ar fi platit peste 100.000 de dolari.

"Stii ca esti bogat cand zbori spre Africa de Sud, in propriul tau Boeing 737, platesti 40.000 de dolari ca sa impusti un elefant si cheltuiesti alti 50.000 de dolari ca sa-l transformi intr-un trofeu si sa-l aduci cu vaporul in Europa. Este exact ceea ce a facut un miliardar roman." - asa isi incepe prezentarea publicatia sud-africana Sunday Times, in editia electronica. Singura exagerare este cea cu Boeingul personal cu care Ioan Niculae ar fi zburat in Africa de Sud.

In orice caz, e clar ca trebuie sa fii putred de bogat daca vrei sa-ti aduci un elefant acasa, in sala de trofee de vanatoare.

Reporter: "Ce se poate vana in Africa?"
Ioan Niculae: "Pai de toate, incepand de la antilope. Te poti intalni cu leul fata in fata fara sa termuri." - spunea intr-un interviu din 2013.

Omul de afaceri spune ca, intr-un astfel de safari, s-a intalnit si cu un elefant, pe care l-a impuscat "fara sa tremure". Partida de vanatoare, din februarie anul trecut, s-a desfasurat in parcul national din apropierea orasului Hoedspruit, tot in Africa de Sud.

Pentru tansformarea acestuia intr-un trofeu cinegetic a apelat la o cunoscuta firma de taxidermie de langa Pretoria. Dupa ce este jupuita, pielea elefantului e "transplantata" pe un corp - din fibra de sticla.

Dieter Ochsenbein, directorul firmei de taxidermie Highveld:
"Am fabricat un set de replici, cum sunt acesti colti facuti din fibra de sticla, nu i-am folosit pe cei reali. Dar, sa fiti siguri, aceasta e pielea naturala a elefantului. Ochii sunt artificiali, i-am comandat din Statele Unite."

Pe pielea proaspat vopsita sunt modelate apoi cutele, care sa sugereze o infatisare cat mai apropiata de cea reala. Intregul proces dureaza 7 luni, anunta publicatia sud-africana. Dar livrarea a fost amanata pentru ca Ioan Niculae si-ar fi dorit si impaierea altor animale pe care le-a impuscat in Africa - 19 trofee in total, inclusiv doi lei.

Costul total, doar pentru pregatirea trofeelor, ar depasi 83.000 de dolari. Trebuie sa punem la socoteala insa si transportul, 24.000 de dolari, si taxele platite pentru vanarea animalelor.

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO