Invatatoarea si directoarele de la o scoala din Galati, amendate pentru ca au umilit si izolat o fetita cu dizabilitati


Ultimul update: Sambata 13 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Miercuri 10 Mai 2017 17:23
Categorie: Stiri actuale

Copila de opt ani sufera de o forma de autism si, potrivit Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, a fost supusa unor umilinte grave si izolata de restul clasei din cauza acestui sindrom.

Cei care au studiat cazul copilei din Galati sustin ca, in urma evenimentelor, eleva de 8 ani a suferit traume emotionale severe, iar parintii au fost nevoiti sa o transfere la o scoala mult mai departe de casa.

La randul lor, cele doua directoare ale scolii nu au luat nicio masura fata de modul in care era tratata fetita, lucru semnalat acestora de mai multe ori de mama copilei.

Conform deciziei Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, educatoarea si cele 2 directoare au fost sanctionate cu amenda de 1.000 lei fiecare.

Un aspect foarte important si o premiera pentru cazurile de discriminare a copiilor cu dizabilitati din Romania este sanctionarea conducerii scolii pentru PASIVITATE.

De asemenea, s-a descoperit ca invatatoarea o muta zilnic pe fetita din banca in care statea intr-o sala alaturata. Cadrele didactice au contestat sanctiunea.

VIDEO PROTVPLUS.RO