Ancheta in Brasov, dupa ce o invatatoare a fost inregistrata in timp ce ii facea "tampiti" pe elevi. "Te strang de gat"


Ultimul update: Duminica 19 Februarie 2017 07:10
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2017 07:58
Categorie: Stiri actuale

Inspectoratul scolar Brasov face investigatii, dupa ce o invatatoare a fost inregistrata in timp ce li se adresa elevilor de clasa a doua cu "nesimtiti, tampiti si gunoaie".

Cazul revoltator a ajuns in atentia publica dupa ce unii parintii au obsevat ca fetitele si baietii lor au cosmaruri, ori au devenit brusc agresivi, din cauza stresului la care erau suspusi la ore.

Oamenii au decis sa ia masuri si au inregistrat-o pe femeie. Inregistrare: "Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie! Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!"

Inregistrarile s-au facut pe parcursul mai multor saptamani, iar parintilor nu le-a venit sa creada cand au auzit care era atmosfera in clasa. Scolarii erau tinuti intr-un stres permanent pentru ca invatatoarea, in varsta de 58 de ani, isi pierde cumpatul foarte des si ii injoseste.

Din inregistrare: "Ia vino, ma, incoa', la mine! Umflatule! Vezi ca te-ai si ingrasat, tragi un fund dupa tine! Unde ti-e lucrarea? Ia sa vedem!?"

"Nesimtit ce esti, te fac de 10 ori asa, stii ce inseamna asta? Fara bun simt, asta inseamna! Eu vorbesc si tu ranjesti ca un derbedeu! De ce oi rade?! Antipatic copil esti! Stii ce inseamna antipatic? Nesuferit!"

Parinte: "Copilul mie mi-a spus, mi-a spus lucruri, ca a fost facut nesimtit si m-a si intrebat: mama, daca doamna m-a facut nesimtit inseamna ca sunt un copil rau?-N-am stiut ce sa respund la intrebare."

Cei mai multi dintre parinti nu au banuit ce se petrece la ore pana la publicarea inregistrarilor. Recunosc insa ca au observat tulburari de comportamnet la copiii lor.

Parinte: "Un comportament neadecvat fata de familie si sora lui mai mica, un comportament foarte violent, in afara de asta noaptea are cosmaruri si noi am zis ca il ducem la un psiholog, pana cand am vazut miercuri motivul pentru care copilul nostru a ajuns cum a ajuns."

Deocamdata, Inspectoratul scolar s-a autosesizat, iar conducerea scolii trebuie sa faca o ancheta. Invatatoarea in cauza are o experienta de 38 de ani la catedra si poate fi sanctionata doar cu penalizare la salariu.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO