Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal. "Vă bateţi joc pentru Dragnea"


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 07:04
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 07:04
Categorie: Stiri actuale

Încă o iniţiativă controversată a puterii de la Bucureşti a devenit lege. Cazinourile construite pe insule şi grinduri vor fi scutite de plată impozitului şi a taxelor pe teren.

Textul, care conţine şi alte facilităţi, a fost propus de senatorul Şerban Nicolae şi votat rând pe rând iniţial de colegii lui senatori iar marţi şi de deputaţi. „Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, pentru cei care au pus mâna pe insula Belina", a acuzat opoziţia, făcând trimitere spre Liviu Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a iniţiat o lege prin care pe insulele şi grindurile lăsate în paragină să se poată construi pensiuni, restaurante, magazine dar şi săli cu jocuri de noroc. Iniţiatorii spun că astfel stimulează turismul.

Cum va fi afectată insula Belina de noua lege

 

Iniţial, acest text se aplica şi rezervaţiilor naturale precum biosefera Deltei Dunării, dar prevederea a fost eliminată. Totuşi, cei care ar construi restaurante, hoteluri sau cazinouri pe insule, ar avea înlesniri de la plata impozitelor şi taxelor locale.

Raluca Turcanu - deputat PNL: "PNL a votat împotriva acestui proiect. E o nouă lege cu dedicaţie, marca PSD întrucât transforma insula Belina într-un paradis fiscal şi al jocurilor de noroc inclusiv cu ajutoare de la stat. Raportul final nu a re legătura cu cel de la prima cameră, legea e vădit neconstituţionala şi vădit cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea".

Tudor Benga, deputat USR: "Este un proiect de lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, inclusiv în această dimineaţă v-aţi bătut joc de toate procedurile. Nu înţelegem cât de departe vă puteţi duce să vă bateţi joc de ţara asta pentru Liviu Dragnea"

Legătura dintre insula Belina şi Liviu Dragnea

 

Modul în care insula Belina din judeţul Teleorman a trecut din proprietatea statului la consiliul judeţean Teleorman, a fost investigat de procurorii DNA. Iar fostul vice premier Sevil Shaideh dar şi foşti şefi ai consiliului judeţean teleorman sunt trimsi în jdecata pentru acuzaţii de abuz în serviciu.

Insula Belina şi braţul Pavel sunt două obiective care au ajuns la compania Tel Drum, o companie despre care procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost controlată de liderul PSD Liviu Dragnea prin intermediul unor foşti colaboratori de-ai săi.

Opoziţia a anunţat că va contesta textul la Curtea Constituţională

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Insula Belina şi Braţul Pavel revin în domeniul public al statului
Dosarul Belina. Apartamentul și conturile fostului vicepremier Shhaideh, sub sechestru
Dragnea, contrazis de CJ Teleorman: „Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul TelDrum“
FULLSCREEN
Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal. "Vă bateţi joc pentru Dragnea"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO