Dupa ce politistii l-au lasat liber de doua ori, un barbat si-a ranit grav sotia. De ce legea nu a putut sa o apere pe femeie

Ultima actualizare: 27-03-2014 07:01

Incident cutremurator in Alba Iulia. Un barbat de 39 de ani si-a injunghiat sotia intr-o criza de gelozie si dupa o noapte de scandaluri in care rudele celor doi au chemat de doua ori politia.

Femeia a reusit sa se refugieze la un moment dat la cumnata ei, care sta in apropiere. Dar, sotul furios a urmarit-o pana acolo si a ranit-o foarte grav.

Revoltator este ca individul a fost dus la sectie, dar dupa cateva ore a fost lasat sa plece acasa.

Partenera sa este acum in stare critica. Abia dupa ce a comis nenorocirea, autoritatile l-au retinut pentru 24 de ore.

O gelozie morbida, un temperament violent, dar mai presus de orice, o fapta terifianta. Cei doi soti sunt din Piatra Neamt, dar se mutasera recent la Alba Iulia. Vecinii spun ca zilnic ii auzeau certandu-se.

Duminica-noapte, in timp ce fiica lor adolescenta era plecata la niste rude, scandalul a izbucnit din nou. De teama barbatului, femeia de 38 de ani a fugit la o cumnata, crezand ca acolo va fi in siguranta.

Agentii au ajuns prima data in jurul orei 21.00 si l-au dus pe agresor la politie, unde i-au intocmit dosar penal pentru lovire, dupa care l-au lasat sa plece acasa. Peste cinci ore, echipajul a fost chemat din nou, la aceeasi adresa.

Scandalagiul a fost dus iar la sectie unde i s-a intocmit un nou dosar penal, si pentru violare de domiciliu, dar si de aceasta data i s-a dat drumul.

A treia oara, agresorul s-a napustit ca o fiara asupra sotiei sale pe care a injunghiat-o de mai multe ori. Femeia dormea alaturi de cumnata sa, care a reusit in ultima clipa sa strige dupa ajutor.

Dana Danca cumnata femeii: "In loc sa il tina acolo in arest macar pana dimineata, nu l-au tinut. Asta ii lege in Romania? Era batuta mar. Daca ma bagam, poate ma injunghia si pe mine."

Medicii spun ca lama cutitului i-a perforat ranitei unul dintre plamani. A fost operata de urgenta, dar se zbate intre viata si moarte.

Si totusi, de ce duminica seara politistii nu l-au incatusat pe individ desi, potrivit legii, ar fi avut motive sa o faca?

Iata ce spune ghidul de interventie in cazurile de violenta in familie:"Daca agresorul a amenintat victima sau a utilizat impotriva acesteia o arma sau chiar atunci cand se considera ca prezenta acestuia in locuinta familiei constituie un grav pericol pentru ceilalti membri, politistul poate cere pentru agresor masura arestarii preventive."

Victima nu era deloc in siguranta.

Subcomisar Luminita Prodan, purtator de cuvant IPJ Alba: "La prima interventie victima a reclamat o agresiune, in al doilea caz a fost reclamata patrunderea fara drept in locuinta."

Teoretic, legea privind combaterea violentei in familie prevede instituirea unui ordin de restrictie pentru persoanele agresive. Practic, victimele trebuie sa solicite asta in instanta. Pana sa ia magistratii o decizie pe cei care aflati in pericol nu ii apara nimeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO