Indicatoare rutiere în maghiară, vandalizate. UDMR: "E o provocare"


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 20:23
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 20:19
Categorie: Stiri actuale
indicatoare vandalizate

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunţat, duminică, că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş

Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş. 

”Din păcate, azi-noapte au fost vandalizate trei indicatoare (din câte ştim până acum) de către autori necunoscuţi”, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, citat de News.ro. Potrivit acestuia, instituţia va depune, în cursul zilei de luni, plângere la Poliţie pentru distrugere.

Din imagini se vede cum persoane încă neidentificate au şters denumirile în limba maghiară ale localităţilor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita) şi Trei Sate (judeţul Mureş), localitate aflată însă, foarte aproape de limita cu judeţul Harghita.

 

Reacţia UDMR după vandalizarea indicatoarelor

 

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare din judeţele Harghita şi Mureş constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare.

”Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte la Odorheiu Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurime, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism”, a transmis Hegedüs Csilla.

Aceasta a precizat că UDMR a depus plângere la poliţie.

”Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al UDMR.

Sursa: News.ro

Sfinxul, vandalizat de turiștii români.
Strada Sforii din Brașov, vandalizată de turiști. Cum arată după renovare
Doi bărbați, prinși în timp ce vandalizau un pod din secolul al XIV-lea. Ce pedeapsă riscă
VIDEO PROTVPLUS.RO