Incident în Delta Dunării. Un fotograf a fost atacat în timp ce se plimba cu un grup de străini

11-05-2019 15:10

Delta Dunării, brăzdată de canale pe care circulă în viteză ambarcaţiuni puternice, a fost scena unui incident violent.

Dintr-o astfel de barcă plină de petrecăreţi, cineva i-a aruncat în faţă un pahar de sticlă unui ghid venit cu nişte turişti nemţi să le arate frumuseţile naturii. Poliţia încearcă să-i găsească pe făptaşi.

Daniel Petrescu, un localnic din Delta Dunării, era ghid pentru 10 turişti nemţi. Toţi se plimbau cu barca pe un canal când o altă ambarcaţiune, cu motor puternic, a trecut în mare viteză pe lângă ei şi a lăsat în urmă un ocean de valuri.

Ghidul i-a rugat pe bărbaţi să încetinească, dar aceştia au început să înjure şi să se plimbe în jurul bărcii pline de turişti. La un moment dat, o persoană din ambarcaţiunea de mare putere a aruncat cu un pahar de sticlă şi l-a lovit chiar în faţă pe ghidul turistic. 

Daniel Petrescu a povestit scena pe pagina de Facebook.

- Daniel Petrescu, ghid turistic și fotograf: "I-am făcut semn să oprească, nu a oprit, a trecut pe lângă noi, a crezut că i-am făcut scenele obscene, s-au întors inpaoi, au început să înjure, să spună chestii în fata turiştilor, au mai făcut o tură, i-am filmat, mi-au aruncat un pahar de sticlă în faţă şi au plecat".
- Reporter: "Nu s-au oprit?"
- Daniel Petrescu, ghid turistic și fotograf: "Nu, că erau în stare de ebrietate."

Turistă din Germania: "A fost o experienţă înspăimântătoare. Barca a venit în viteză şi a trecut pe lângă noi, s-a întors iar, a dat ture şi totul a fost foarte agresiv. Cel mai înspăimântător a fost când au aruncat cu paharul."

Bărbatul lovit a depus plângere la poliţie şi urmează să meargă şi la medicina legală, să obţină un certificat pentru rană.

Localnicii se plâng tot mai des de turiştii care nu respectă regulile în zonă, nu sunt atenţi la mediul înconjurător şi circulă cu mare viteză, pe canalele Deltei.

Theodor Frolu, Asociația "Ivan Patzaichin": "Există o lege, adică când te întâlneşti cu o ambarcaţiune trebuie să încetineşti, iar a doua lege este bunul simţ, care nu mai există. Aici, pe lângă încălcare, că nu a încetinit, este un act de agresiune care trebuie penal pedepsit, aşa ceva nu se poate.
- Reporter: "Aceste incidente sunt frecvente?"
- Theodor Frolu, Asociația "Ivan Patzaichin": "Sunt frecvente, pentru că o problemă majoră este că accesul în Delta este liber oricui, dacă te afli intr- o rezervaţie trebuie să aplici nişte reguli."

Poliţiştii caută acum să îi identifice pe cei care circulau cu ambarcaţiunea de mare viteză şi care l-au rănit pe ghidul turistic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO