Incident grav in Targoviste. Risc de explozie intr-o statie GPL, dupa ce un taxi a luat foc la alimentare

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03

O clipa de neatentie putea isca o tragedie sambata seara, la Targoviste, unde un taximetru a luat foc intr-o statie GPL. Totul s-ar fi intamplat dupa ce soferul masinii, un tanar de 24 de ani, a agatat cu roata furtunul de alimentare.

Cand a coborat din masina, s-a produs deflagratia. Masina a fost cuprinsa instantaneu de flacari si toti martorii au crezut ca statia de carburanti va sari in aer. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Taximetristul nu avea clienti cand s-a dus sa alimenteze masina. La intrarea in benzinarie a agatat cu rotile, fara sa-si dea seama, furtunul de Gaz Petrolier Lichefiat. Acesta s-a desprins din pompa, iar gazul s-a aprins chiar in momentul in care soferul a coborat din masina. Din fericire, barbatul a scapat cu viata.

Andrei Ciurezu, sofer: Dintr-o data s-a auzit o fasaiala sub rotile masinii si a inceput sa iasa flacara in spate.

Reporter: Mirosea a gaz, se simtea ceva?

Andrei Ciurezu, sofer: Nu, domne, nu mirosea nimica, cand m-am dat jos ca sa ma duc cu reductia sa alimentez, atunci buf, gazul sub masina, din cablu de la instalatia lor.

Reporter: Credeti ca a avut cablul vreo problema?

Andrei Ciurezu, sofer: Nu stiu, eu vad ca-s...in momentul cand ma uitam era desprins!

Angajatii benzinariei au intrerupt imediat alimentarea cu GPL si au chemat ajutor la 112, temandu-se ca in orice moment statia ar putea sari in aer. Pompierii au fost trimisi de urgenta acolo, cu doua autospeciale cu apa si spuma.

"Ardea autoturismul in intregime. Exista pericolul sa explodeze statia GPL", a spus Vasile Dobrescu, ISU Dambovita.

Dupa ce au stins focul, pompierii au stat de vorba cu soferul ca sa refaca filmul incidentului.

Pompier: Nu cumva ati agatat cablul cu masina? (soferul da din umeri)

Pompier: Ma gandesc...

Sofer: De unde sa?! Nu, ca se simtea, ar fi sarit masina in sus daca trecea!

Impreuna cu politistii, pompierii vor analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere din benzinarie ca sa afle exact cum s-a petrecut totul. Masina taximetristului a ars in totalitate, dar omul avea asigurare CASCO si va primi despagubiri.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO