Incendiu uriaș la depozitul unei companii de petrol şi gaze din Prahova. Focul a fost stins după o oră

Dată publicare: 10-03-2021 13:34
Dată actualizare: 10-03-2021 13:59


Alertă miercuri dimineaţă, după un incendiu de amploare la depozitul unei companii de petrol şi gaze din Floreşti, Prahova!

Focul risca să se extindă în hala unde erau depozitate vopseluri, uleiuri şi diluanţi. Aşa că pompierii ajunşi acolo cu mai multe autospeciale au cerut suplimentarea forţelor şi au luptat mai bine de o oră cu flăcările.

Focul a pornit în jurul orei 8 şi 30 de minute. Un fum dens care răzbea din hala ce se întinde pe o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi i-a făcut pe localnici să iasă din case.

28 de pompieri, sosiţi cu 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă au localizat incendiul. Misiunea lor nu a fost una uşoară din cauza vizibilităţii reduse şi a materialelor inflamabile aflate în incinta. Focul ar fi pornit de la un motostivuitor, spun pompierii.

cpt. Radu Ionuţ Nicolae, ISU Câmpina: “A ars motostivuitorul, cabluri electrice, diluanţi, vopseluri, material plastic ambalaje de carton şi lemn şi în apropierea depozitului erau butoaie cu materiale combustibile periculoase. Cauza probabilă este un scurtcircuit produs la utilajul acesta la motostivuitor.”

Comisarii gărzii de mediu au ajuns şi ei la Floreşti pentru a stabili dacă în aer au ajuns substanţe poluante.

Tags: incendiu, prahova,


VIDEO PROTVPLUS.RO