Incendiu puternic in Targu Mures. O fosta fabrica de mobila a luat foc, iar flacarile s-au extins pe zeci de metri patrati

Dată publicare: 05-10-2016 12:38
Dată actualizare: 08-10-2016 07:05


Un incendiu puternic a izbucnit miercuri dimineata in Targu Mures, la o fosta fabrica de mobila, dintr-un cartier de la marginea orasului.

Cladirea este dezafectata si, pentru moment, nu se cunosc cauzele incendiului, insa flacarile inalte si fumul gros se puteau vedea de la cativa kilometri distanta.

Pompierii au o misiune dificila, din cauza vantului ai a materialelor inflamabile aflate in fosta fabrica. Momentan, nu se cunoaste cauza incendiului.

Incendiul a izbucnit initial la acoperisul cladirii, care are o structura din lemn. Imediat s-a extins pe o suprafata de zeci de metri patrati. In jurul orei 10, localnicii care au observant fumul gros, au dat alarma si mai multe echipaje de pompieri au ajuns in zona.

Martor: "Ardea acoperisul, ardea foarte tare, aici e o fosta fabrica de mobile, focul s-a extins foarte repede, ca e totul din lemn, acoperisul, mai sunt si bischetari aici. Puteau sa intre si ei."

Deocamdata nu se stie de la ce a pornit incendiul. In zona sunt doar cativa muncitori care lucreaza la dezafectarea cladirii. Cel mai probabil, cred martorii, cativa oameni ai strazii care se mai adapostesc aici noaptea se fac vinovati de izbucnirea flacarilor dupa ce, probabil, au incercat sa se incalzeasca.

Pompierii au o sarcina dificila, deoarece cladirea se intinde pe o suprafata de peste 500 de metri patrati si are trei nivele, iar valvataile cuprind totul in cale. In plus, vantul puternic ingreuneaza munca echipajelor.

Alarma de gradul zero se mentine inca si la acesta ora pentru ca in zona mai sunt si alte hale care pot cadea prada flacarilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO