Fațada unui bloc de zece etaje din sectorul 5 al Capitalei a ars sâmbătă că o torță. Focul ar fi pornit de la etajul al doilea, din dreptul unei bucătării, spun martorii.

Balcoanele ar fi placate cu fibră de sticlă, iar flăcările s-au propagat imediat de la un apartament la altul, pe verticală.

Peste 100 de persoane au ieşit panicate în curtea blocului din cartierul Ferentari, după ce, în jurul orei 22, o parte a fațadei a luat foc, iar holurile imobilului s-au umplut de fum. Oamenii au fugit doar cu hainele de pe ei și cu animalele de companie în braţe,

Salvatorii s-au organizat în echipe de căutare, care au luat etaj cu etaj și au intrat în toate apartamentele afectate de incendiu. Au fost evacuate din bloc 11 persoane, dintre care două imobilizate la pat şi una supraponderală. Doi oameni care au inhalat fum au fost duşi la spital, iar alţi 12 au primit ajutor la fața locului.

Cei peste 100 de pompieri care au intervenit au reuşit să stingă la timp incendiul. Aşa că au ars doar o parte din fațadă - de sus până jos - tâmplăria și unele balcoane.

Maior Radu Marius, adjunct șef centrul operațional: ”Au fost afectate 18 apartamente, iar alte 20 au fost verificate de către pompierii militari. Am intervenit cu 14 autospeciale cu apă și spumă, 6 echipaje de ajutor militar, 2 unități de terapie intensivă mobilă și mașina medicului de urgență.”

Proprietarii apartamentelor afectate s-au temut să revină în case şi au căutat adăpost pe la rude ori cunoştinţe peste noapte.

Mircea Nicolaidis, viceprimar sectorul 5: ”Toți locatarii care au fost afectați de acest incendiu, noi vom încerca să îi ajutăm. Avem constituit la nivelul Primăriei Sectorului 5 un fond de rezervă pe care îl vom folosi pentru a-i ajuta.”

O anchetă urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul și de ce s-au extins atât de rapid flăcările.