Incendii in lant la Sinesti. Familia tanarului torturat pana la moarte ar fi pus la cale o razbunare crunta

Ultima actualizare: 21-09-2015 07:01

Incendiile din localitatea Sinesti, judetul Iasi, se tin lant. Dupa ce luna trecuta doua case si un magazin s-au facut scrum, joi seara, un grajd si un depozit cu 10 tone de furaje au fost cuprinse foc.

Totul pare a fi o razbunare din partea familiei unui baiat de 21 de ani, ucis cu sange rece, in iulie, spun proprietarii. Atat constuctiile care au ars joi seara, cat si celelalte apartin rudelor suspectilor de crima, aflati acum dupa gratii, in asteptarea condamnarilor.

Unul dintre copiii proprietarului a observat flacarile uriase si i-a alertat pe parinti. Focul cuprinsese un grajd cu animale, dar s-a extins rapid si la un depozit in care erau 10 tone de furaje.

Vasile Toroi, proprietarul cladirii: "A venit in fuga si a zis: taticule, e foc, para de foc la fanarie. Pana am ajuns cu nevasta, focul s-a incins si am sunat pompierii, salvarea sa ma salveze."

La fata locului, au venit doua autospeciale de la ISU. Pompierii incerca de mai bine de doua ore sa stinga flacarile ca sa nu se extinda si la casa invecinata.

Cladirile construite din lemn, dar si cantitatea mare furaje au facut ca interventia pompierilor sa fie dificila. Mai bine de trei ore s-au luptat cu flacarile. Din fericire, nu exista victime.

Sorin Niculita, ISU Iasi: "Ardea o anexa gospodareasca si un depozit de furaj cu 10 tone de fan. Cauza este in curs de stabilire, se fac primele cercetari."

Proprietarii cladirilor cred ca focul ar fi fost pus intentionat. Ei spun ca, de doua luni, familia unui tanar de 21 de ani, care a murit in chinuri groaznice, le-a declarat razboi rudelor suspectilor de crima.

Luna trecuta, doua case si-un magazin le-au fost incendiate. In toate cazurile, s-a stabilit ca focul a fost pus intentionat. Iar, in primele doua, politistii l-au si retinut pe suspectul principal - fratele baiatului ucis!

Vasile Toroi, proprietarul cladirilor: "Are cineva o ura personala pe mine. M-a amenintat ca vrea sa omoare un baiat de-a lui Ciulea, adica eu. O razbunare sa fie."

Vecina: "O razbunare ar fi fost, ca doar nu a venit din cer focul."

Politistii si pompierii fac acum cercetari pentru a stabili cauza incendiului. Cei 7 indivizi, acuzati de crima, au fost trimisi in judecata si isi asteapta condamnarile, dupa gratii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!