Incendii in lant la Sinesti. Familia tanarului torturat pana la moarte ar fi pus la cale o razbunare crunta

18-09-2015 08:03


Incendiile din localitatea Sinesti, judetul Iasi, se tin lant. Dupa ce luna trecuta doua case si un magazin s-au facut scrum, joi seara, un grajd si un depozit cu 10 tone de furaje au fost cuprinse foc.

Totul pare a fi o razbunare din partea familiei unui baiat de 21 de ani, ucis cu sange rece, in iulie, spun proprietarii. Atat constuctiile care au ars joi seara, cat si celelalte apartin rudelor suspectilor de crima, aflati acum dupa gratii, in asteptarea condamnarilor.

Unul dintre copiii proprietarului a observat flacarile uriase si i-a alertat pe parinti. Focul cuprinsese un grajd cu animale, dar s-a extins rapid si la un depozit in care erau 10 tone de furaje.

Vasile Toroi, proprietarul cladirii: "A venit in fuga si a zis: taticule, e foc, para de foc la fanarie. Pana am ajuns cu nevasta, focul s-a incins si am sunat pompierii, salvarea sa ma salveze."

La fata locului, au venit doua autospeciale de la ISU. Pompierii incerca de mai bine de doua ore sa stinga flacarile ca sa nu se extinda si la casa invecinata.

Cladirile construite din lemn, dar si cantitatea mare furaje au facut ca interventia pompierilor sa fie dificila. Mai bine de trei ore s-au luptat cu flacarile. Din fericire, nu exista victime.

Sorin Niculita, ISU Iasi: "Ardea o anexa gospodareasca si un depozit de furaj cu 10 tone de fan. Cauza este in curs de stabilire, se fac primele cercetari."

Proprietarii cladirilor cred ca focul ar fi fost pus intentionat. Ei spun ca, de doua luni, familia unui tanar de 21 de ani, care a murit in chinuri groaznice, le-a declarat razboi rudelor suspectilor de crima.

Luna trecuta, doua case si-un magazin le-au fost incendiate. In toate cazurile, s-a stabilit ca focul a fost pus intentionat. Iar, in primele doua, politistii l-au si retinut pe suspectul principal - fratele baiatului ucis!

Vasile Toroi, proprietarul cladirilor: "Are cineva o ura personala pe mine. M-a amenintat ca vrea sa omoare un baiat de-a lui Ciulea, adica eu. O razbunare sa fie."

Vecina: "O razbunare ar fi fost, ca doar nu a venit din cer focul."

Politistii si pompierii fac acum cercetari pentru a stabili cauza incendiului. Cei 7 indivizi, acuzati de crima, au fost trimisi in judecata si isi asteapta condamnarile, dupa gratii.

VIDEO PROTVPLUS.RO