Încă trei pacienți români bolnavi de Covid-19 au ajuns în Ungaria. Alți 12 urmează să fie primiți de țara vecină

Ultima actualizare: 15-10-2021 19:39
Încă trei pacienți români bolnavi de Covid-19 ...
Încă trei pacienți români bolnavi de Covid-19 ...

Alți trei pacienți români sunt îngrijiți, de vineri, de medici din Ungaria, unde au ajuns dimineață. Este vorba despre bolnavi din Capitală, duși joi noapte, cu un avion Spartan, la Spitalul Județean din Timișoara, unde au rămas până dimineață.

Apoi au fost transportați, cu trei ambulanțe SMURD, la Szeged. Autoritățile centrale au anunțat că vineri se fac alte 12 transferuri: pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în stare critică, majoritatea intubați, vor ajunge în două centre medicale din țara vecină.

Ambulanțele SMURD, în care se aflau cei trei pacienți, au pornit de dimineață spre Szeged. Bolnavii au fost aduși azi-noapte din Capitală, cu un avion Spartan. Pe timpul nopții, au fost monitorizați de medici la Spitalul Județean din Timișoara, astfel încât transportul să nu ridice probleme.

Spitalul Județean s-a oferit să-i găzduiască pe pacienți peste noapte, cu toate condițiile de terapie intensivă și au plecat în acestă dimineață către Szeget. Au ajuns cu bine”, a transmis Răul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

La Szeged mai este un pacient din Timișoara, care fusese transportat joi, acolo. O altă femeie ar fi urmat să ajungă în același spital, însă organismul ei a cedat pe drum, înainte de ieșirea din țară.

Iar de la Oradea au plecat joi seară, spre Ungaria, 5 pacienți, toți din Capitală, aduși în Bihor cu o aeronava Hercules.

Este vorba despre un transfer, a cinci pacienți critici, cu pneumonii SARS-COV-2, intubați, ventilați mecanic”, a declarat Alin Suciu, medic UPU Oradea.

În Ungaria, la Szeged și Debrecen, urmează să ajungă vineri alți 12 pacienți români, pe lângă cei 9, care au ajuns deja.

Discuțiile dintre cele două state, privind transferul unor pacienți COVID în stare gravă, au început săptămâna trecută. În total, 50 de bolnavi români vor fi transferați în țara vecină, pentru tratament intensiv.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO