Peisaj apocaliptic in comunele din Arges. Inundatiile au deraiat un tren, iar 4 calatori au ajuns la spital. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

In Arges, nu departe de Pitesti, viitura a spalat terasamentul caii ferate, iar un tren a deraiat. Patru calatori au fost raniti si au ajuns la spital cu fracturi la maini sau picioare.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

CITITI SI: Noapte de cosmar pentru locuitorii din Gorj, dupa ce apele le-au distrus casele. Doi oameni au murit, 8 localitati afectate

Iar in localitatea Cateasca, nu departe de intrarea pe autostrada spre Bucuresti, un barbat a scapat in ultimul moment cu viata. Surprins de viitura cand era la volan, omul si-a abandonat masina si s-a urcat intr-un copac, unde a asteptat pompierii.

Dupa aproape o ora de ploaie torentiala, peisajul din comuna Bascov arata apocaliptic. Zeci de case au fost acoperite de apa, iar oamenii, ramasi blocati in locuinte au cerut ajutorul pompierilor. O fetita speriata a fost luata in brate de salvatori si dusa cu ajutorul unei franghii pe malul pe care o asteptau parintii. In unele locuri, viitura a ajuns pana la etajul unu al caselor sau chiar pana la acoperisuri. 

Citește și
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea da lectii de gramatica autoritatilor locale. Ce greseala de exprimare a sesizat vicepremierul
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Majoritatea curtilor de la Dobrogostea au fost inundate, iar localnicii au apelat la barci pentru a ajunge la casele lor. Oamenii sunt disperati, pentru ca agoniseala lor va ramane in urmatoarele zile sub ape. Marti, 29 iulie 2014, viitura a spalat o portiune de terasament, iar trenul care circula intre Curtea de Arges si Pitesti a sarit de pe sine.

Socul a fost extrem de puternic pentru pasageri. Patru calatori au ajuns cu fracturi la spital. Pentru ca nu aveau rani grave, trei dintre victime au fost externate dupa cateva ore. O femeie a ramas insa in spital, pentru ca acuza dureri de coloana. La locul accidentului au venit imediat mai multi inspectori.

Dupa finalizarea investigatiei autoritatii feroviare romane, proprietarul garniturii se va preocupa de repunerea acestui autotren pe sina, insa pentru asta a fost nevoie de aducerea unei macarale speciale, iar circulatia pe acest segment de cale ferata va ramane in continuare blocata, cel putin pana in momentul in care terasamentul afectat de inundatii va fi refacut.

Si la intrarea dinspre Pitesti pe autostrada A1, in localitatea Cateasca, o masina condusa de un barbat a fost luata de viitura. Cand a vazut ca navalesc apele, soferul a avut insiratia sa-si abandoneze autoturismul si sa urce intr-un copac.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: "Persoana a fost salvata, nu mai sunt alte persoane in masina, conform afirmatiilor celui care a fost salvat. Cei de la ISU au salvat-o cu barca si cu cordite."

In Arges, zeci de gospodarii au fost complet inundate, numerosi copaci au fost pusi la pamant iar apele au luat si cateva masini. In ultimele 24 de ore, autoritatile au evacuat sute de oameni din mai multe localitati ale judetului.

Cronologia evenimentelor, marti, 29 iulie 2014:

Dupa doua ore in care a turnat cu galeata, paraul care trece prin Draganeasa - de obicei un fir de apa - a fost de neoprit. "A venit apa si n-am mai avut cum sa ies din casa si a trebuit sa sparg un geam cu pumnul si m-am taiat", a spus un localnic. Si in Prahova, o viitura a facut dezastru in mai multe localitati dintr-o zona deluroasa. In satul Draganeasa, apele au smuls copaci din radacini, au rupt drumuri si poduri si au mutat din loc masinile oamenilor.

Anexa unei case a fost luata si ea cu totul la vale. In locul gradinilor de legume si zarzavaturi sunt acum gramezi de pietre si lemne, intr-o mare de noroi. Potopul a venit dupa numai doua ore in care parca a turnat cu galeata. Paraul care trece prin Draganeasa - de obicei doar un fir de apa - s-a transformat parca intr-un fluviu caruia nimic nu i-a mai stat in cale. Norocul acestor oameni e ca si-au ridicat casa mare si, cand a venit urgia, s-au refugiat la etaj. Un tanar a ramas insa blocat intr-o camera de la parter si putin a lipsit ca nu moara inecat in apa care depasea un metru.

Masinile care s-au nimerit in calea viiturii au fost luate de ape ca niste barcute de hartie si mutate zeci de metri in aval. Proprietarii si le-au gasit ingramadite unele in altele, ingropate in busteni, pietris si mal. Dezastru este si pe campuri unde 10 hectare de culturi au fost inundate. Peste 400 de familii au ramas fara curent electric dupa ce apele au rupt mai multi stalpi si au avariat 8 tranformatoare.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
COD ROSU pana vineri in patru judete. Blestemul durerii si neputintei:
COD ROSU pana vineri in patru judete. Blestemul durerii si neputintei: "Asta este. Ce vrea Dumnezeu, aia primim"

Din cauza ploilor torentiale, peste 650 de locuinte si 22 de localitati sunt si acum sub ape. Aproape 50 de kilometri de drumuri au fost acoperite de torente.

Liviu Dragnea da lectii de gramatica autoritatilor locale. Ce greseala de exprimare a sesizat vicepremierul
Liviu Dragnea da lectii de gramatica autoritatilor locale. Ce greseala de exprimare a sesizat vicepremierul

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut autoritatilor locale sa nu mai foloseasca prepozitia "datorita" atunci cand descriu cauzele inundatiilor, ci sa spuna "din cauza",

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.