In Cetatea Alba Carolina, copiii au format cel mai mare tricolor uman si o inima imensa, cu ocazia zilei de 1 Iunie

Ultima actualizare: 04-06-2017 01:20

Cetatea Alba Carolina a rasunat de glasurile cristaline ale miilor de copii care au marcat ziua de 1 Iunie intr-un mod spectaculos.

La initiativa Filantropiei Ortodoxe de Alba Iulia, peste 1500 de copii din asezaminte sociale din Alba si Mures, dar si de la scolile din oras au cantat si s-au prins in dansul bucuriei. Au purtat sepcute colorate albastre, galbene si rosii si au format cel mai mare steag tricolor realizat de copii pana acum in Romania! Apoi si o imensa inima tricolora.

Cu priviri inocente si chipuri luminoase, cei peste 1500 de copii au simtit bucuria unei zile speciale, ziua lor. Cu totii s-au prins in dansul bucuriei si au cantat.

Copil:"- De ziua copilului am dansat si am facut steagul Romaniei, am lansat baloane. Foarte frumos. A fi copil inseamna sa te distrezi si sa te joci."

Copil:"- Am dansat mi-a placut muzica rapp"
Reporter: "- Ce ai dansat?"

Copil: "Dansul bucuriei"

Copil: "- Cel mai mult mi-a placut dansul si ca ne-am strans asa multi copii aici."

Reporter: "Cat timp ati exersat pentru dans?"
Copil: "- Doua saptamani"

Printre copii am gasit-o si pe Corina. Are 15 ani si locuieste intr-un casa de tip familial din Reghin.

Corina:" - Partea cea mai frumoasa a fost cand am lansat inima cea mare. O mare bucurie, o fericire ca suntem cu totii aici si Dumnezeu este cu noi."

Teodora are 12 ani si de 5 ani familia ei este formata din copiii si doamnele din centrul unde este ocrotita. Doar in vacante merge acasa la parinti.

Teodora: "Acest dans l-am pregatit de vreo trei saptamani. Copil inseamna sa te bucuri de tot ce se intampla in jur, sa tragei atentia oamenilor sau sa fi in atentia lor, sa fii bucuros, sa ai toate jucariile."


Teofil Silivas - preot:
"- Totul ii leaga cu o inima foarte mare care s-a inaltat aici si acesta este mesajul: inima lor este o inima curata, plina de bucurie."

Dan Lungu - purtator de cuvant Filantropia Ortodoxa Alba Iulia: "Aproximativ 1500 de copii din centre sociale, in mare parte din Alba si Mures, au incercat sa spuna povestea copilariei este simpla. Au creat cel mare steag tricolor realizat de copii in Romania."

Momentul emotionant a fost organizat de Filantropia Ortodoxa de Alba Iulia.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO